OSNAŽITE SVOJ GLAS I BUDITE PREDVODNICI PROMENA

Devet stručnih odbora AmChama vode aktivnosti u poboljšanju poslovnog okruženja, kroz svoje dvogodišnje programe rada, izrađene na osnovu rezultata ankete koja se svake godine sprovodi među kompanijama članicama. Odbori su fokusirani na pitanja koja se neposredno tiču članica AmChama – borba protiv sive ekonomije, poboljšanje zdravstvenog sistema, uvođenje elektronske uprave, dalja poboljšanja poreskih, radnih i generalno privrednih propisa, efikasnije procedure kada se radi o građevinskim dozvolama i poboljšanju likvidnosti tržišta.

Odbori u svom radu izrađuju dokumenta, mišljenja, predlažu procese, politike i propise u skladu sa opštim interesom članica, i kroz efikasnu saradnju sa Upravnim odborom i Izvršnim timom AmChama. Odbori su u kontaktu sa ključnim donosiocima odluka i kreatorima strategija i politika kao i sa organima koji ih sprovode, i po potrebi komuniciraju sa medijima.

Naši odbori kombinuju stručnost, znanje iskustvo sa samog terena i vrhunske pravne stručnjake iz našeg članstva, a sve u cilju omogućavanja i pospešivanja poslovnog rasta i napretka.

Preuzmite AmCham Prioritete za biznis u Srbiji 2020.

Kako da se uključite?

Odbori su otvoreni za sve predstavnike kompanija članice AmChama. Obratite se rukovodstvu odbora ili našem Izvršnom timu koji vam mogu dati više informacija.

Ukoliko se još niste učlanili u AmCham, a smatrate da bi vam bilo u interesu da koristite nešto od onoga što odbori pružaju pozivamo vas da se pridružite AmCham zajednici, odnosno da se kvalifikujete za člana odbora u statusu posmatrača. Kao član AmChama imaćete pristup svim stručnim znanjima kojima odbor raspolaže kao i sveobuhvatnim platformama AmChama koje dodaju vrednost vašem poslovanju.

DOGAĐAJI, FORMATI ZA POBOLJŠANJE POSLOVNOG OKRUŽENJA

Poslovni ručak i poslovni doručak

Glavna karakteristika formata su gosti, najčešće visoki državni predstavnici. To su skupovi na visokom nivou za zagovaranje i kreiranja mreže poslovnih kontakata, kao i za razmatranje ključnih pitanja sa kojima se suočava srpsko tržište, naše kompanija članice i šira poslovna zajednica. >>>

Godišnja Konferencija „Prolazno vreme“

Glavna odlika Konferencije jesu ključni istaknuti govornici iz redova Vlade kojima se predstavljaju rezultati godišnjeg istraživanja AmCham Srbija o potrebama privrede u smislu regulatornog okvira, što je prilika i da se iznesu ključna pitanja koja su od najveće važnosti za naše kompanije članice kada se radi o poboljšanju regulatornog okvira poslovanja. >>>

Informativni sastanci, okrugli stolovi i seminari

Format događaja u okviru kojih dobijate ključne i pravovremene poslovne informacije o novousvojenim propisima i njihovom sprovođenju i primeni u svakodnevnom poslovanju. >>>