MI SMO VESTI

Trudimo se da postanemo istinski MEDIJSKI kanal za naše članove. Šta god da radimo u okviru naše platforme, isporučujemo informaciju o tome putem interneta, newslettera, video i foto galerija ili društvenih mreža. Ostanite u toku i filtrirajte vesti ispod.

I ne zaboravite da nas obavestite o vašim uspesima i dostignućima!

DATUM : 18/12/2018

Prezentacija Poglavlja 27: Koraci prema EU

Predstavnici više od 20 AmCham kompanija članica okupili su se, 18. decembra 2018. godine, na Prezentaciji Poglavlja 27: Koraci prema EU. Gosti AmCham-a bili su Ivan Karić , državni sekretar Ministarstva životne sredine i šef Pregovaračke grupe 27, Radmila Šerović, načelnica Odeljenja za upravljanje otpadom i Darinka Borčević, iz Odeljenja za Evropske integracije u Ministarstvu.

kliknite za više informacija

DATUM : 03/10/2018

Predstavljanje izmena i dopuna Zakona o porezima na imovinu

Prvi put posle četiri godine, nacrt izmena i dopuna poreskih propisa su bili otvoreni za javnu diskusiju sa poslovnim sektorom, a članice AmCham-a su imale priliku da u direktnom razgovoru sa pomoćnikom ministra finansija Draganom Demirovićem i članovima njegovog tima čuju obrazloženja izmena Zakona o porezima na imovinu, daju komentare i ukažu na probleme iz prakse.

kliknite za više informacija

DATUM : 27/09/2018

Okrugli sto o izmenama i dopunama Zakona o izvršenju i obezbeđenju

Predstavnici članica AmCham-a imali su priliku da u toku izrade Nacrta diskutuju o izmenama i dopunama Zakona o izvršenju i obezbeđenju koje se planiraju za usvajanje od strane Vlade do kraja 2018. godine. AmCham-ovi predstavnici aktivno učestvuju u izmenama i dopunama ovog Zakona a okrugli sto je poslužio da se članice u ranoj fazi definisanja izmena regulative upoznaju sa glavnim intencijama izmena i utiču na njihovu sadržinu.

kliknite za više informacija

DATUM : 27/08/2018

Obuka o suzbijanju nelegalne trgovine putem interneta

U toku trodnevne obuke o suzbijanju nelegalne trgovine putem interneta, prisutni iz Poreske uprave, Poreske policije i Tržišne inspekcije imali su priliku da čuju korisne informacije od stručnjaka iz ove oblasti, Branka Stamenkovića, zamenika republičkog javnog tužioca i Dragana Jovanovića, zamenika načelnika Odeljenja za visokotehnološki kriminal MUP-a.

kliknite za više informacija

DATUM : 30/05/2018

Seminar o zaštiti podataka o ličnosti u radnim odnosima

Pomoćnica generalnog sekretara iz kancelarije Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, Nevena Ružić, predstavila je AmCham članovima osnovne postulate usklađivanja sa Opštom uredbom o zaštiti lica u vezi sa obradom podataka o ličnosti (GDPR - General Data Protection Regulation) u oblasti radnih odnosa.

kliknite za više informacija

DATUM : 17/01/2018

Predstavljen novi Zakon o elektronskom poslovanju

Predstavnici Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija održali su prezentaciju novousvojenog Zakona o elektronskom dokumentu, elektronskoj identifikaciji i uslugama od poverenja u elektronskom poslovanju na skupu, koji je okupio članove AmCham regulatorne grupe za digitalnu ekonomiju.

kliknite za više informacija