Date: 20/04/2016

AmChamps perspektiva: Preduzetništvo i startap

Mladi lideri učestvovali u još jednoj diskusiji u okviru AmChamps programa

AmChamps diskusija na temu preduzetništva i startapa održana je 20. aprila u prostorijama AmCham-a. Radionicu su vodili Zoja Kukić, urednica i autorka Startita i Slobodan Đinović, generalni direktor ORION telekoma.
U skladu sa temom i mnogobrojnim nedoumicama koje su još uvek prisutne kada je reč o preduzetništvu i startapu, diskusija je bila zasnovana na pitanjima AmChamps-ovaca. Polaznike AmChamps programa interesovalo je koje su godine najbolje za otpočinjanje startap projekata, kako se suočiti sa izazovima na putu pokretanja sopstvenog biznisa, koje osobine su neophodne za postizanje uspeha u preduzetničkom svetu, kako doći do inicijalnog kapitala i finansijskih sredstava potrebnih za pokretanje sopstvenog preduzeća. Bilo je reči i o mogućnostima pokretanja sopstvenog biznisa van IT sektora, motivaciji neophodnoj za preduzimanje prvih koraka u preduzetništvu i mnogim drugim pitanjima.

Predavači su na sva pitanja odgovarali pre svega iz bogatog ličnog iskustva. SEE ICT – Start it je nevladina organizacija koja postiče mlade preduzetnike iz IT industrije da pokrenu svoje biznise i omogućava umrežavanje preduzeća sa investitorima. Orion telekom pruža veliku podršku startapima pre svega kroz realizaciju projekta ICT HUB, organizacije koja u cilju doprinosa razvoju preduzetništva pokretačima startapova omogućava prilagođeno mesto za rad, umrežavanje sa drugim preduzetnicima, savetodavnu pomoć i mnoge druge vidove podrške.