Date: 19/05/2016

AmChamps predavanje na temu borbe protiv korupcije

Održano drugo otvoreno predavanje sa temom promocije Ciljeva održivog razvoja Ujedinjenih Nacija

Nakon prošlonedeljnog multidisciplinarnog predavanja na temu održivog razvoja i ekologije, na još jednom otvorenom predavanju u organizaciji AmChamps polaznika podržana je promocija Milenijumskih ciljeva UN. Ovoga puta temu je bila antikorupcija, a predavanje je održano na Pravnom fakultetu u Beogradu.


Program je otvorio AmChamps-ovac Miloš Milosavljević kao moderator programa. Svečanu dobrodošlicu zatim je svim prisutnima poželeo Vladimir Božić, polaznik AmChamps programa sa Pravnog fakulteta. Prvi deo programa je započet je izlaganjem dr Lole Stamenković, članice Upravnog odbora Globalnog dogovora u Srbiji, koja je je predstavila ciljeve i ideje Globalnog dogovora, ali i istakla ulogu Srbije u borbi protiv korupcije. Nakon nje, prisutnima se obratila Andrea Nikolić, AmChamps studentkinja i takođe studentkinja Pravnog fakulteta. Andrea je objasnila značaj antikorupcije i njen uticaj na poslovanje i privredu uopšte.

U drugom delu programa organizovana je panel diskusija na temu borbe protiv korupcije u kojoj su učestvovali Jelisaveta Vasilić, članica Saveta za borbu protiv korupcije, Marko Petrović, compliance officer kompanije Siemens u Srbiji, Miroslav Miletić, potpredsednik Privredne komore Srbije i Vladimir Radomirović, ispred portala ,,Pištaljka”. U otvorenoj komunikaciji sa moderatorom i prisutnima panelisti su ponudili različite odgovore na mnogobrojna pitanja o konkretnim načinima na koje se njihove organizacije bore protiv korupcije, efikasnim alatima u ovoj borbi i sl. Prisutne su interesovali i načini na koje mladi mogu da se uključe u borbu protiv korupcije.

Pored Američke privredne komore i Globalnog dogovora u Srbiji, organizaciju ovog predavanja podržale su i advokatska kancelarija Karanović & Nikolić, kompanije Telenor, VIP i Siemens, Societe Generale Banka, kao i studentska organizacija ELSA sa Pravnog fakulteta.