Date: 08/06/2016

AmChamps: Upoznajte Predsednika AmCham-a

Generacija AmChamps 2016. imala je priliku da sluša predavanje i upozna se sa Zoranom Petrovićem, Predsednikom AmCham Srbija i Predsedinkom Izvršnog odbora Raiffeisen banke u Srbiji, koji se predstavio iz različitih uglova pričama o svom prvom poslu, o prelasku u Raiffesen, osnivanju AmCham-a, korporativnoj kulturi, itd.

Deo predavanja koje je privuklo najviše pažnje je bio o tome kako je Zoran dobio prvi posao. Bilo je reči o hrabrosti da se uradi nešto na šta se mnogi ne bi usudili - doći nenajavljen u kancelariju tada poznatog poslodavca sa ocenama sa fakulteta u džepu i samopouzdano zatražiti posao. Kako bi pokazao značaj ovakvog poteza i značaj preuzimanje rizika, tj. sudbine u svoje ruke Zoran je nagradio prvog AmChampsovca koji je postavio pitanje sa 20 evra.

Neki od važnijih saveta koje su učesnici dobili su bili predlozi i mini strategije kako da se stalno profesionalno i privatno napreduje, kako procenjivati rizike i vagati profesione odluke uz izlazak iz zone komfora, kako definisati jasnu viziju budućeg sebe i zašto je važno da se uvek promoviše i demonstrira poštenje i integritet u poslovanju.

Tokom predavanje bilo je govora i o počecima i značaju AmCham Srbija kao poslovne asocijacije. Događaj je zaključen sesijom pitanja i odgovora, a AmChampsovce je posebno interesovao Zoranov pogled na na finansijsku krizu i njen uticaj na srpski bankarski sistem, neuspeh kreditnih plasmana u švajcarskim francima i razvoj karijere iz ličnog iskustava .
.