Date: 16/06/2016

Radionica o emocionalnoj inteligenciji

Održana poslednja radionica prvog dela ovogodišnjeg AmChamps programa

U sredu i četvrtak, 15. i 16 juna u prostorijama AmCham-a održana je AmChamps radionica o emocionalnoj inteligenciji. Radionicu je održala Tamara Tomović iz Centra za profesionalni i lični razvoj Mind.Protect.

Na samom početku Tamara Tomović se predstavila AmChamps-ovcima osvrćući se na svoj dugačak razvojni put i korake koji su je doveli do onoga gde je sada. Nakon toga, usledilo je predstavljanje AmChamps-ovaca, koji su uz svoje ime navodili i po jednu emociju koja ih najbolje karakteriše.

U prvom delu radionice Tamara je predstavila najvažnije segmente koji čine emocionalnu inteligenciju, dajući primere iz stvarnog života za svaki od tih segmenata. Ona je istakla da su emocije i u poslovnom svetu uvek prisutne, te da poznavanje emocija, a pre svega razumevanje sebe, predstavlja pravu moć. Ipak, naglasila je i to da povećana emocionalnost može smanjiti našu objektivnost.

Drugi deo radionice obuhvatio je praktičan rad AmChamps-ovaca. Oni su pred sobom imali četiri svojevrsne studije slučaja u kojima su ocenjivali emocionalnu inteligenciju pojedinačnih ličnosti iz poslovnog okruženja. Radeći u grupama od po 2 tima, oni su do svojih konačnih ocena došli usaglašavanjem svojih stavova, nakon čega je po jedan predstavnik grupe iznosio ocene i komentare pred ostalim AmChamps-ovcima.

Kako je sreća bila pojam koji su AmChamps-ovci često pominjali na radionici, jedan od najvažnijih zaključaka sa ovog događaja bio je taj da sreća i suštinski optimizam dolaze iznutra i da srećni ljudi imaju sposobnost uživanja u svemu, u poslovnom svetu jednako kao i u samoći, te da sreća u većini slučajeva nije uslovljena spoljašnjim okolnostima.