Date: 18/05/2016

AmChamps perspektiva: Korporativna kultura

Generacija AmChampsovaca 2016. razgovarala je o korporativnoj kulturi sa Branislavom Savićem, Direktorom fabrike Ball Packaging Europe i Dragoljubom Damljanovićem Potpredsednikom za jugoistočnu Evropu kompanije Shcneider Electirc za energiju i usluge

Glavne teme razgovora su bile tipovi korporativne kulture u kompanijama. 
Značaj prijateljske i kolegijalne atmosfere na radnom mestu je spominjan tokom celog predavanja, jer prema predavačima, pozitivna saradnja i odgovornost na radnom mestu su ključ uspeha u svim tipovima današnjih organizacija. 

U prvom delu razgovora Savić i Damljanović su upoznali prisutne sa svojim kompanijama i načinom na koji oni stvaraju prijateljsku atmosferu za zaposlene, gde ljudi nisu fokusirani samo na platu, već i na poboljšanje saradnje i stvaranje novih ideja. Ovo je delimično rezultat sistema zapošljavanja gde je naglasak na tome kako se kandidat ponašao tokom intervjua. Specifične i stručne veštine nisu toliko bitne koliko ponašanje jer one mogu biti naučene tokom vremena dok je nečiji stav teško promeniti. Takođe, navedeno je još nekoliko načina za poboljšanje korporativne kulture kao što su: preuzimanje odgovornosti za rešavanje problema umesto prebacivanja na drugog, očuvanje pozitivnog stava nakon greške ali i istovremeno učenje iz iste, briga o zaposlenima dozvoljavajući im dovoljno odmora i stvaranje radnog okruženja gde je zaposleni motivisan da svakog dana pruži svoj maksimum.