Date: 14/09/2016

Projekat „FITNES ORTAK“ pobednik Letnje škole „AmChamps powerd by Banca Intesa“

U sredu, 14. septembra polaznici letnje škole „AmChamps powered by Banca Intesa“ u organizaciji Američke privredne komore u Srbiji (AmCham), su predstavili ideje za svoje startup projekte pred tročlanim žirijem. U sklopu završnog događaja za najbolju ideju proglašen je projekat „Fitnes ortak“, koji su osmislili Milica Nogulović (Fakultet organizacionih nauka), Anđela Russo (Filološki fakultet) i Filip Popović (Tehnološko-Metalurški fakultet), i oni su sebi osigurali mesto u narednoj, četvrtoj po redu, generaciji jedinstvenog, godišnjeg, edukativnog programa AmChamps – Mladi lideri promena.

Letnja škola je nastala kao jedan od potprojekata edukativnog programa „AmChamps – Mladi lideri promena“, sa ciljem da omogući većem broju studenata da kroz interakciju sa predstavnicima startup zajednice, uspešnim menadžerima Banca Intesa i drugih kompanija članica AmCham-a, steknu znanja i veštine koji će im pomoći pri savladavanju prvih radnih izazova u modernom poslovnom okruženju.

Odabrani diplomci i postdiplomci Univerziteta u Beogradu bili su podeljeni u šest grupa, kako bi od samog početka škole jačali timski duh koji je osnov za svaki posao, ali i uspešnu pripremu zajedničkog startup projekta koja ih je čekala na kraju programa.

U tročlanom žiriju koji je izabrao pobednika bili su predstavnik Univerziteta Sheffild Nikolaos Dimitriadis, član Upravnog odbora AmCham-a Boris Vujičić iz kompanije Trizma i Ana Minić iz Banca Intesa.

„Impresivno je sa kakvim entuzijazmom su ovi mladi ljudi prihvatili savete i znanja koje su im prenele naše kolege mentori, kao i sa kakvom kreativnošću su naučeno primenili na svoje projekte. Potencijal koji leži u njima je ogroman, a ono na šta treba staviti akcenat je njegovo razvijanje već u toku školovanja. Verujemo da će najavljena reforma obrazovanja dati mogućnosti za bolji spoj prakse i teorije, tj. bližu saradnju privrede i akademskog sektora, koja će uspešno oblikovati buduće mlade lidere i doprineti konkurentnosti Srbije kako na regionalnom tako i na globalnom tržištu”, naglasio je Boris Vujičić.