Date: 27/09/2016

Izabrani finalisti treće generacije „AMCHAMPS – mladi lideri promena“

Završeno polufinalno takmičenje edukativnog programa Američke privredne komore u Srbiji proglašenjem tri para koja će se nadmetati u završnici

Tri mentorska para plasirala su se u finale treće generacije jedinstvenog edukativnog programa Američke privredne komore u Srbiji „AmChamps – Mladi lideri promena“, zahvaljujući nabolje ocenjenim radovima na studiji slučaja. Od ukupno devet parova koji su se takmičili u polufinalu, priliku da predstave svoj projekat u finalnom krugu imaće Mihailo Milenović (Delhaize) i Bogdan Rakić (Fakultet organizacionih nauka), Marko Radosavljević (Executive Group) i Branislav Bandić (Fakultet organizacionih nauka), Aleksandra Simić (Vojvođanska banka) i Goran Tomić (Arhitektonski fakultet).

U polufinalnom nadmetanju treće generacije programa „AmChamps-mladi lideri promena“, učesnici su predstavili studije slučaja pred specijalnom Komisijom koju su činili Diana Gligorijević, direktorka marketinga kompanije TeleGroup i član Upravnog odbora AmCham-a, predstavnik Internacionalnog fakulteta Univerziteta Sheffild Nikolaos Dimitriadis i Miloš Milosavljević i regionalni menadžer prodaje kompanije Coca-Cola Hellenic.

Učešće u finalu podrazumeva da menadžeri od generalnih direktora svojih kompanija dobiju novi projektni zadatak, koji razvijaju zajedno sa studentima pod mentorstvom članova Upravnog odbora AmCham-a: Borisa Vujičića iz kompanije Trizma, Vladana Živanovića iz NCR kompanije i Miloša Đurkovića iz HPE kompanije. Par koji pripremi najbolji projekat biće proglašen pobednikom, pri čemu menadžer iz pobedničkog para kao nagradu dobija stipendiju za MBA studije na Internacionalnom fakultetu Univerziteta Sheffield u Beogradu, a student stipendiju za master studije u Solunu. Izradi finalnog projekta prethodilo je 8 meseci napornog rada, takmičenja i odličnog druženja, 25 predavanja, radionica i vannastavnih aktivnosti kao i mnogobrojni zadaci i projekti.