Date: 06/12/2016

U susret potvrdi uspešne strategije

Održan godišnji strateški sastanak Upravnog odbora i Izvršne kancelarije AmCham-a na kojem je uobličena strategija za 2017. godinu.

Uzimajući u obzir usvojene direktive sa prošlogodišnjeg strateškog sastanka održanog u decembru 2015, kada je na osnovu istraživanja zadovoljstva članova tokom novembra i decembra 2015. Upravni odbor usvojio strategiju i utvrdio prioritete za 2016., Izvršna kancelarija je podnela izveštaj o trenutnim aktivnostima i rezultatima ostvarenim u proteklih godinu dana.

Analiza trenutne strateške pozicije pokazala je da su fina strateška podešavanja u decembru 2015. dovela do rasta obnove članstva, kao i povećano angažovanje članstva u aktivnostima u sva tri strateška/radna stuba organizacije: Unapređenje poslovnog okruženja, Poslovno umrežavanje i promocija i Vrhunski profesionalni razvoj.

Trenutna tržišna percepcija organizacije, ispitana na osnovu više od 130 bilateralnih sastanaka sa najvišim predstavnicima kompanija članica, kao i podaci i sugestije sa tih sastanaka su temeljno diskutovani. Na osnovu diskusije definisani su novi operativni pravci za: ujednačavanje strukture i Smernica za rad radnih grupa AmCham-a, poboljšanje komunikacije sa ključnim partnerima, razvoj formata porodičnih događaja, dalje usavršavanje i poboljšane online platforme za članove, i drugo.

Konačnu ocenu strategije članstvo će imati priliku da dâ na sledećem istraživanju o zadovoljstvu, koje će biti sprovedeno tokom jeseni 2017.

Upravni odbor je usvojio i prvi nacrt AmCham budžeta za 2017.