Date: 18/01/2017

Proglešeni pobednici AmChamps porgrama za 2016.

Aleksandra Simić iz Vojvođanska banke i Goran Tomić sa Arhitektonskog fakulteta su pobednici treće generacije polaznika edukativnog programa AmChamps

Članovi AmCham Upravnog odbora, ujedno i članovi žirija ovogodišnjeg finala: Vladan Živanović iz NCR-a, Miloš Đurković iz HPE-a i Branko Mitrović iz Telenora, su tokom tri meseca pratili razvoj studija slučaja i savetovali AmChamps finaliste u vezi sa različitim aspektima projekata u izradi.

Na finalnoj svečanosti tri najuspešnija para AmChamps programa predstavili su rešenja za studije slučaja - zadatake koje su pred njih postavili rukovodioci kompanija iz kojih dolaze. Drugu poziciju u finalu podelili su Mihailo Milenović iz komapnije Delhaize i Bogdan Rakić sa Fakulteta organizacionih nauka koji su prezentovali produkcione i komunikacione izazove i novu strategiju za repozicioniranje i plasman proizvioda ‘Super Ručak’ na domaće tržište, i Marko Radosavljević iz komapnije Executive Group i Branislav Bandić sa Fakulteta organizacionih nauka koji su predstavili strategiju za kreativno rešenje održivog koncepta finansiranja i prodaje magazina LiceUlice, koji je nastao kao direktna podrška ranjivim i marginalizovanim društvenim grupama.

Prema mišljenju žirija najuspešniji ovogodišnji projekat - `Digitalicious - Bricks plus Clicks, Digitization of Banking Experience` - koji u spoju tradicionalnog odnosa i očekivanja od bankarstva i načina plasiranja bankarskih usluga i novih on-line i mobilnih tehnologija iz temelja menja koncept bankarstva ka tzv. i-bankingu, doneo je Aleksandri Simić iz Vojvođanske banke i Goranu Tomiću sa Arhitektonskog fakulteta titulu pobednika AmChamps programa za 2016.

Pobednički par će biti nagrađen punim stipendijama Sheffield Univerziteta: Alkesandra će pohađati MBA program, a Goran će moći da se opredeli za jedan od Master programa koji Sheffield nudi, dok će oba drugoplasirana para dobiti polovinu sredstava za otpočinjanje MBA, tj. Master studija na Sheffield-u.