Date: 27/01/2017

O motivaciji, mentorstvu i socijalnoj inteligenciji

AmChamps generacija 2017 otpočela je edukativnu avanturu predavanjem o motivaciji i radionicama o mentorstvu i socijalnoj inteligenciji

Celodnevni rad, organizovan kao tim bilding otvorio Aleksandar Hangimana, iz Manpower Group-e, predavanjem na temu motivacije, predstavivši učesnicima teorijski okvir i vrste motivacije, kao i unutrašnje i spoljašnje motivacione pokretače. Učesnici su, kao pripadnici milenijals generacije, diskutovali o profesionalnim i privatnim prioritetima, podsticajnim faktorima koji ih pokreću, kao i najčešćim greškama rukovodilaca u motivaciji zaposlenih, posledicama demotivacije, pokazateljima visoke motivacije i lojalnosti.

Nakon predavanja o Motivaciji usledila je radionica o mentoringu, koju je vodila Jelena Manić Radoičić iz BOŠ-a. Ona je uputila parove o fazama i ciljevima mentorstva uopšte, sa posebnim osvrtom na izgradnju mentor-menti odnosa (proaktivnost, posvećenost, otvorenost) , i pitanjima o mentorstvu sa kojima će se susretati tokom programa. Parovi su dobili struktuirana uputstva i priliku i da provežbaju tzv. Mentorsku sesiju u raznim formatima (1 na 1, shadowing, Grčka akademija, ćaskanja, itd.). Svi parovi su dobili zadatak koji će biti ocenjivan na kraju programa. Zadatak podrazumeva zajednički video klip o mentorskom procesu kroz koji će par proći - razvojni put, izazove i postignuća, zajednički rast.

Za kraj radnog dela dana, Milana Malešev sa PWC Akademije, je održala radionicu na temu Socijalne inteligecije. Na njoj su učesnici saznali više o ponašanju - samopoštovanju i poštovanju kao univerzalnim ciljevima ka kojima svaki čovek teži. Šema veze između želja/motiva & zadovoljenje/cilja diskutovana je kroz svakodnevne primere. Učesnicima su predstavljena četiri osnovna motivaciona stila uspostavljanja odnosa: nesebičan-brižan, asertivan-usmerujući, analitičan-autonoman i prilagodljiv-povezujući, kao i njihove varijacije: asertivan-brizan, razuman-kompetitivan i oprezan-podržavajući. Na kraju radionice svako je imao priliku da proceni svoj motivacioni stil uspostavljanja odnosa i da procenu drugih stilova iz svoje perspektive.

Posle radnog dela, druženje je nastavljeno u zabavnoj atmosferi uz karaoke žur. Parovi su bili u obavezi da pripreme jednu pop-rock numeru i zajdnički je otpevaju pred celom grupom.