Date: 27/04/2017

Poseta kompaniji Coca-Cola Hellenic

AmChamps-ovci su posetili jednu od najvećih kompanija u industriji bezalkoholnih pića u Srbiji, i iz prve ruke se upoznali sa njenim poslovanjem.

U kompanijskom Centru za edukaciju, polaznici AmChamps avanture su započeli dvosatno predavanje koje je održao generalni direktor Coca-Cola za Srbiju i Crnu Goru, Aleksandar Ružević. Gospodin Ružević je prvo predstavio istorijat ove velike svetske kompanije u Srbiji, njen razvojni put i osnovnu viziju koja se nije promenila od samog početka, a to je da budu neprikosnoveni lideri na tržištu i svojim potrošačima ponude najkvalitetniji proizvod. Posebno je naglasio koliko Coca-Cola Hellenic ima visokorazvijenu korporativnu društvenu odgovornost, te da ulaže u održivo poslovanje, zaštitu životne sredine i razvoj lokalne zajednice u Srbiji.

Ono što je ostavilo najveći utisak na studente i menadžere jeste priča o profesionalnim počecima gospodina Ruževića, koji je pre dvadeset godina započeo svoju karijeru od pozicije asistenta. „Za napredovanje u karijeri potrebni rad, trud i mobilnost, jer jedino tako možemo da doprinesemo ne samo uspešnosti kompanije u kojoj radimo, već i sopstvenom profesionalnom uspehu“, izjavio je Ružević. Takođe, naglašeno je da uz požrtvovanje i spremnost njegove porodice da ga prati na putu do uspeha bila za njega od vitalnog značaja. Najveće priznanje koje je dobio u karijeri jeste prilika da bude na čelu Coca-Cola Hellenic i uz pomoć svih zaposlenih, od lokalne fabrike napravi jednu od najuspešnijih na svetu u ovoj industriji.

Na samom kraju predavanja, AmChamps-ovci su postavljali brojna pitanja, vezana za sam napitak Coca-Colu, da li ima razlike u proizvodnji kod nas i u inostranstvu, kao i pitanja vezana za njegov lični i profesionalni put, izazove i greške koje je pravio tokom karijere.