Date: 03/06/2017

TAČDAUN! Porodični dan uz američki fudbal

Uz partnerstvo sa Srpskom asocijacijom američkog fudbala i podršku Crowne Plaza hotela, Gala vode i Nectara, organizovano je porodično druženje, tokom koga su prisutni na stadionu fudbalskog kluba Zemun imali priliku da od profesionalnih igrača nauče osnovna pravila američkog fudbala i oprobaju se u igri

Porodični dan AmCham-a privukao je pažnju oko sto učesnika koji su se sa porodicima odazvali pozivu da provedu subotnje prepodne na malo drugačiji način i isprobaju svoje umeće u najpopularnijem američkom sportu. Njima oblačenje opreme za američki fudbal više ne predstavlja nerešivu enigmu, kao ni pravila o osvajanju jardi i postizanju tačdauna. Ovom prilikom zaigrali su fleg-fudbal (flag football), koji je rekreativna verzija ovog sporta, namenjena svim starosnim uzrastima.

Bilo je i onih koji su samo navijali i tako uspeli da osete delić atmosfere sa tribina američkih stadiona. Možda ne onako užarene kao u toku Superboula, kada za istinske obožavatelje igre svet stane na nekoliko sati, ali dobra zabava svakako nije izostala.