Date: 22/06/2017

Uručene diplome četvrtoj generaciji programa "AMCHAMPS – mladi lideri promena"

Učesnicima četvrte generacije programa "AMCHAMPS - Mladi lideri promena" danas su u rezidenciji zamenika ambasadora SAD Nj.E. Kurta D. Donelia svečano uručene diplome, čime je okončan prvi deo programa u kome su ove godine učestvovala 22 studenta pod mentorstvom 22 uspešna mlada menadžera kompanija članica Američke privredne komore.

„Sa velikim zadovoljstvom čestitam svim polaznicima na uspešno završenom programu. Jedan od ključnih prioriteta AmCham-a je i reforma obrazovanja, te podsticanje saradnje univerziteta i privrede. Upravo zbog toga kroz AmChamps program, već četvrtu godinu za redom, ambicioznim i talentovanim studentima dajemo priliku da kroz mentorski rad sa menadžerima naših kompanija razvijaju svoje veštine i sposobnosti. Neizmerno mi je drago što je interesovanje za program iz godine u godinu sve veće. Mi tražimo volju, entuzijazam i upornost, a sve to smo prepoznali u vama, budućim liderima srpske poslovne zajednice“, istakla je Vera Nikolić Dimić, izvršna direktorka Američke privredne komore u Srbiji.

U septembru sledi polufinale - studija slučaja koju obezbeđuje kompanija Coca-Cola Hellenic, a u njemu će učestvovati deset parova koji su tokom prvog dela programa ostvarili najbolje rezultate. Samo tri najuspešnija para imaće priliku da se takmiče za titulu pobednika programa. Za sve finaliste obezbeđene su nagrade, a pobednički par četvrtog ciklusa dobiće punu stipendija Univerziteta Sheffield za pohađanje MBA programa i master studija.