Date: 26/09/2017

Proglašeni finalisti AmChamps generacije 2017

Plasman u finale AmChamps jednogodišnjeg programa obezbedila su tri mentorska para, koja su dobila najviše ocene žirija.

Nakon redovnog dela programa izabrano je sedam polufinalnih parova, a na osnovu plasmana. Tokom leta, parovi su pripremali studiju slučaja, koju je obezbedila je kompanija Coca-Cola Hellenic na temu „Konkurentska dinamika na tržištu sladoleda i prehrambene maloprodaje“. Na polufinalnoj sesiji žiri u sastavu Mila Marčeta, generalna direktorka kompanije TeleSign i članica Upravnog odbora AmCham-a, Lena Vuković, Payroll & PA Supervisor i Nikolaos Dimitriadis, predstavnik Internacionalnog fakulteta Univerziteta Sheffild, kao najbolje ocenio je radove koji su javno predstavili Stefan Vukelić, Leo Burnett, i Tanja Ilić, Fakultet organizacionih nauka; Vladimir Spasić, IBM i Jelena Simeunović, Elektrotehnički fakultet; i Vladislava Đumić, Delhaize i Luka Pavlović, Fakultet organizacionih nauka.

Izabrani parovi će dobiti finalni projektni zadatak od generalnih direktora kompanija u kojima rade menadžeri. Svaki par će razvijati finalni projekat razvijati pod mentorstvom tri člana AmCham Upravnog odbora , a par koji najbolje osmisli, pripremi i predstavi projekat će biti proglašen pobednikom projekta. Svi studenti koji su se plasirali u finale dobiće mogućnost da obavljaju praksu u kompanijama članica AmCham-a, u trajanju od najmanje mesec dana, dok menadžeri dobijaju mogućnost karijernog savetovanja sa specijalnim trenerima. Svi finalni parovi dobijaju vredne nagrade, pri čemu menadžer pobedničkog para dobija punu stipendiju Univerziteta Sheffield za pohađanje Executive MBA programa, a student punu stipendiju Univerziteta Sheffield za master studije u Solunu. Druga dva menadžera dobijaju polovične stipendije za Executive MBA, a druga dva studenta polovične stipendije za master.