Date: 13/10/2017

AmChamps Alumni druženje sa suosnivačem Nordeusa

U saradnji sa Startitom, AmChamps Alumni nastavlja organizovanje svojih aktivnosti, ovog puta druženje sa Brankom Milutinovićem, suosnivačem srpske IT kompanije Nordeus.

Ovogodišnja AmChamps generacija je zajedno sa starijim alumnistima imala priliku da upozna jednog od glavnih predstavnika IT sektora u Srbiji i suosnivača kompanije Nordeus, Branka Milutinovića. Na početku druženja, Branko je napravio kratak osvrt na početak svoje karijere i glavne motivatore da je započne u Danskoj. Prilika koja mu se ukazala, da početne korake napravi u Microsoftu, jednoj od najvećih svetskih IT kompanija, pomogla mu je da usvoji koncepte rada i ideje koje su izraženije i zastupljenije na Zapadu, te da ih kasnije primeni i u osnovanju Nordeusa i formulisanju svojih poslovnih ideja. Za Branka, osnivanje Nordeusa predstavlja spoj tri bitna elementa – povratak u Srbiju, želju da se proba nešto novo i pravljanje igara. Takva motivacija rezultirala je kreiranjem uspešne srpske IT kompanije, koja je, sa jedne strane uspela da svoje poslovanje proširi na strano tržište, otvaranjem predstavništa u evropskim zemljama i u Americi, a sa druge strane, plasiranje svog proizvoda na svetsko tržište. Branko je, takođe, istakao da u odnosu na tradicionalna zanimanja, digitalni biznisi imaju veću prednost, jer se time omogućava da se poslovanje proširi i na strana tržišta, te da ono ne bude rezervisano isključivo za domaće tržište.

Budući da je tema susreta bila motivacija, Branko je, osvrnuvši se na svoje iskustvo, istakao da je ključ uspeha poraz, jer samo zahvaljujući njemu možemo da naučimo da pobeđujemo i da donosimo razborite životne i profesionalne odluke. Zbog toga, svakom mladom čoveku koji se nalazi na početku svoje karijere, treba dati priliku i prostor da pogreši, jer samo tako može da nauči više i da iz neuspeha izvuče najbolje lekcije. Pored toga, jedan od najbitnijih elemanata uspeha, a što ujedno karakteriše i srpsko društvo, jeste lojalnost timu kojem pripadamo i timski rad.

Druženje je završeno kratkim predstavljanjem inicijative Digitalna Srbija, čiji je Nordeus jedan od osnivača, njenih ciljeva i planova za budućnost na polju digitalizacije i digitalne transformacije.

Kompanija Nordeus se bavi kreiranjem i razvojem video igara za društvene mreže i mobilne telefone. Zahvaljujući igrici Top Eleven Football Manager, kompanija je postala svetski poznata i jedna od najbrže rastućih kompanija u oblasti video igara.