Date: 20/12/2017

Održan poslednji sastanak AmCham Upravnog odbora u 2017. godini

Upravni odbor i Izvršna kancelarija AmCham-a održali su zajednički strateški sastanak u Domu Jevrema Grujića – Muzeju srpske istorije, umetnosti, diplomatije i avangarde. Na sastanku je podnet izveštaj o aktivnostima u 2017., a diskutovalo se o predloženim organizacionim planovima, daljim aktivnostima, smernicama i taktikama za 2018. godinu.

Na početku sastanka, Zoran Petrović, predsednik Upravnog odbora AmCham-a, pozdravio je sve prisutne i zahvalio se Upravnom odboru i Izvršnoj kancelariji na posvećenosti i podršci, te ujedno istakao ključne uspehe i doprinose koje je AmCham kao vodeća poslovna asocijacija u Srbiji ostvarila, a koji se poklapaju sa periodom trajanja njegovog mandata, i to u oblasti organizacije, regulatornih poslova i poslovnog i profesionalnog umrežavanja.

Vera Nikolić Dimić, izvršna direktorka AmCham-a, predstavila je prisutnima opšti pregled svih aktivnosti u 2017. godini, a članovi AmCham izvršnog tima su članove Upravnog odbora detaljno izvestili o pojedinostima iz svoje oblasti rada i ekspertize, a koji se poklapaju sa organizacionim strateškim stubovima: Unapređenje poslovnog okruženja, Povezivanje i promocija članova i Profesionalno usavršavanje.

Nakon što su na sastanku predstavljene i povratne informacije članova i ključnih ciljnih javnosti iz eksternog istraživanja, razgovaralo se detaljnije o predloženim planovima, smernicama i taktikama za narednu godinu.

Na sastanku je takođe usvojen i predlog budžeta za 2018. godinu.

Nakon sastanka, za sve prisutne je organizovana vođena tura kroz Dom Jevrema Grujića, koju je vodio Lazar Šećerović, osnivač Muzeja srpske istorije, umetnosti, diplomatije i avangarde.