Date: 25/01/2018

Počeo peti ciklus programa „AmChamps – Mladi lideri promena“

Peta generacija AmChamps programa započela je svoje dvanaestomesečno edukativno putovanje, u okviru kojeg će studenti i menadžeri proširiti svoja znanja i steći nove veštine, koje su neophodne za uspešnu poslovnu karijeru.

Na svečanoj ceremoniji u beogradskom hotelu Metropol, počeo je peti ciklus edukativnog programa „AmChamps – Mladi lideri promena“ u kome učestvuju 22 studenta završnih godina univerziteta u Srbiji i mladi menadžeri iz kompanija članica Američke privredne komore u Srbiji. Ovom prilikom prisutnima su se obratili Vera Nikolić Dimić, izvršna direktorka Američke privredne komore u Srbiji, Ivona Simić, savetnica za ljudske resurse u Kabinetu predsednika Vlade Republike Srbije i Nikolaos Dimiatriadis, regionalni direktor kancelarije Univerziteta Sheffield. Takođe, AmChamps Alumni je novoj generaciji predstavio svoj rad i ideje, čija je realizacija planirana u 2018. godini.

„Veoma smo ponosni što već pet godina zajedno radimo na negovanju sinergije poslovnog i obrazovnog sektora, ali i efikasnijeg integrisanja mladih ljudi u tržište rada u Srbiji. Ovaj program je uspešan spoj akademskog i poslovnog sveta koji pruža studentima priliku da primene i unaprede svoja znanja, kao i da steknu dragocena iskustva i iskažu svoje potencijale, dok kompanijama daje novu perspektivu svog poslovanja i načina rešavanja problema", izjavila je Vera Nikolić Dimić, izvršna direktorka AmCham-a.

„Neophodno je ulagati i postepeno i sigurno graditi budućnosti koju želimo. Ovaj program je odličan primer kako se zajedno i strpljivo gradi takva budućnost" izjavila je Ivona Simić, savetnica za ljudske resurse u Kabinetu predsednika Vlade Republike Srbije, i dodala da je „ovo iskustvo jedna dragocena priča, koja će mlade ljude usmeriti i lansirati ka novim uspesima."

Nakon uvodnih obraćanja, održan je i speed dating, brzo upoznavanje, nakon čega su učesnici spojeni u parove (jedan student i jedan menadžer), gde menadžeri imaju ulogu mentora. Tokom celog programa njihov zajednički rad se prati i ocenjuje. Kako je program i takmičarskog karaktera, najbolji par će na kraju takmičenja dobiti stipendiju za Master i MBA studije na Univerzitetu Šefild.