Date: 13/03/2018

Razvoj porodičnog biznisa i radionice

Polaznici AmChamps programa su u toku ovonedeljnog druženja u ICT Hub-u imali prilike da iz prve ruke čuju savete o razvoju porodičnog biznisa, kao i da savladaju veštine donošenja odluka u stresnim situacijama uz pomoć kreativnog pristupa i razmišljanja.

AmChamps druženje otvorili su osnivači i predstavnici TeleGroup-a, informaciono-komunikacione porodične kompanije, Diana, Milomir i Aleksandar Gligorijević. Oni su predstavili razvojni put kompanije, ističući kako su se devedesetih godina, nakon dužeg perioda provedenog u inostranstvu gde su stekli dodatno obrazovanje i iskustvo u velikim korporacijama, vratili u Srbiju. Milomir je naglasio da su za razvoj i uspeh kompanije neophodni vredni i poslu posvećeni ljudi, ali i malo sreće. Diana je poručila učesnicima da ih učenje očekuje tokom celog života, bez obzira da li žele da se oprobaju u korporativnom svetu ili u porodičnom biznisu. Aleksandar je objasnio da i porodica i biznis imaju svoje zasebne potrebe i ciljeve i da je potrebno izbalansirati ova dva segmenta života. On je takođe istakao da porodična kompanija preduslove da porodična kompanija ostane uspešna i nakon prve generacije, navodeći da moraju da se definišu pravila zapošljavanja, finansijska politika, održivost i profitabilnost. Predavanje je završeno uz mnogobrojna pitanja AmChamps-ovaca.

Nakon pauze, polaznici programa su podeljni u dve grupe za radionice. Radionicu na temu rešavanje problema i donošenja odluka održao je Veselin Vasiljković iz GiGroup-e. Ova aktivnost je podrazumevala rad na konkretnom zadatku, izazovu sa kojim se susreće svaki od menadžera u svom poslovanju. Zajedničkim radom u grupi, uz savete i instrukcije koje su dobili od trenera, učesnici su pokušali da nađu adekvatno rešenje za njegovo prevazilaženje, ali što je još važnije njegov pravi uzrok.

Drugu radionicu, Inovacije i kreativno razmišljanje, vodio je Edin Veljović iz PWC-a.  Cilj ove radionice je bio da podstakne AmChamps-ovce da razmišljaju na drugačiji način i kreativno kada se susretnu sa preprekama u svojim organizacijama. Učesnici su pokazali inovativnost u pristupu rešavanja problema kroz mnogobrojne zabavne zadatke, kao što je pravljenje mosta od slamčica i čačkalica.

Za kraj dana, AmChamps Alumni Board je organizovao opušteno druženje svih pet generacija uz muziku i koktele u jednom beogradskom kafiću.