Date: 10/05/2018

WineCham - ukusi Šumadije

U saradnji sa WineQ-Centrom vinske kulture i Udruženjem vinara Šumadija održan peti po redu WineCham

Prvi ovogodišnji WineCham događaj održan je u Beogradu u okviru Wine Impuls Night projekta u bar restoranu Azbuka. Predstavnici AmCham kompanija članica su imali prilike da probaju pet vinskih etiketa šumadijske vinske regije i da okuse kako se vina uparuju sa odabranom hranom.

Kodomaćini događaja, predsednik Centra vinske kulture, Vladimir Stojić i predsednik Udruženja vinara Šumadija, Veselin Despotović, pozdravili goste i upoznali ih sa Impuls Wine projektom, tradicijom vinarstva i vinogradarstva u šumadijskoj vinskoj regiji, i posebno opisali sortni sastav, arome i tehnologiju pravljenja svakog predstavljenog vina.

Pozdravljajući goste uz vinsku zdravicu, predsednica AmCham-a, Jelena Pavlović se zahvalila WineQ na dugogodišnjem partnerstvu.

Na senzacionalnoj šumadijskoj predstavi uparivanja vina i hrane u pet činova predstavljeni su:

Vinarija DE LENA, Lipovac, Topola – vino “70:30” 2017 (Sauvignon Blanc, Semilon), upareno sa mariniranim kozjim sirom u maslinovom ulju i ruzmarinu sa sušenim paradajzom, maslinama, mirođijom i bosiljkom

Podrum STARI HRAST, Žirovnica, Kragujevac – vino CHARDONNAY 2017 upareno sa rižotom sa piletinom uz miks divljih pečuraka, maslac, kari, limunovu travu, parmezan i peršun

Udruženje vinara ŠUMADIJE, Oplenac, Topola – vino ŠUMADIJSKA RUŽICA 2016 (Prokupac 85%, Merlot 10%, Cabernet Sauvignon 5%), upareno sa Pate od lososa na bagetu sa crnim susamom, sa prelivom od malina

Vinarija DESPOTIKA, Vlaški do, Smederevska Palanka – vino ZMAJEVITI 2016 (Prokupac 100%), upareno sa Karamelizovanim svinjskim rebarcima u BBQ sosu sa aromatizovanim krompirom

KRALJEVSKA VINARIJA, Oplenac, Topola – vino SUVEREN 2015 (Cabernet Sauvignon 100%, barrique), upareno sa junećim ramstekom u biber sosu, grilovanom crvenom parikom sa suvom šljivom