Date: 25/01/2019

Šesti ciklus programa „AmChamps – Mladi lideri promena“ zvanično otvoren

AmChamps program - generacija 2019 je otvoren!

Učesnici programa i gosti okupili su se, u hotelu Hilton, na svečanom otvaranju šestog ciklusa AmChamps – Mladi lideri promena programa. Učesnici programa su 25 studenata državnih univerziteta I 25 menadžera iz AmCham kompanija članica.

Vera Nikolić Dimić, izvršna direktorka AmCham-a, obratila se prisutnima i istakla da je ovo program koji okuplja najbolje studente i menadžere, kao i da otvara vrata za buduća poslovna dešavanja svakog učesnika.

Ivona Simić, savetnica predsednice Vlade Srbije, naglasila je važnost rada sa mladim ljudima i rekla da AmChamps program neguje poseban set veština, kao što su empatija, emocionalna inteligencija i sposobnost refleksije, a da je cilj ovog programa unapredjivanje celokupne ličnosti učesnika. Ivona Simić je poručila učesnicima da upijaju sve što se dešava, da budu odgovorni, radoznali, otvoreni, a da će rezultat stvaranja najbolje verzije sebe neminovno nastupiti.

Nikolaos Dimitriadis, regionalni direktor kancelarije Univerziteta Šefild konstatovao je da je ovo četvrta godina otkako je Univerzitet Šefild partner AmChamps programa, naglasivši da AmChamps predstavlja jedan od najzahtevnijih programa vođstva sa kojima se on susreo.“Igra modernog vođstva je očekivati neočekivano”, zaključio je Dimitriadis, poručivši učesnicima da će im program pomoći da izađu iz zone komfora i da dostignu svoj maksimum.

Na drugom delu svečanog otvaranja, održana je sesija brzog upoznavanja, gde su se svi učesnici upoznali i razgovarali po 4 minuta, nakon čega su odabrali svog idealnog para. Za kraj, izabrani su mentorski parovi – student i menadžer, gde menadžer ima ulogu mentora, a student mentija. Tokom celog programa mentorski parovi će međusobno sarađivati, a njihov rad će se pratiti i ocenjivati. Na kraju programa, najbolji mentorski par će dobiti nagradu – stipendiju za Master i MBA studije na Univerzitetu Šefild, a drugoplasirani i trećeplasirani mentorski par će podeliti troškove školarine na pomenutom univerzitetu.