Date: 31/01/2019

AmChamps 2019: Razvoj karijere, Upravljanje promenama i druženje iznenađenja

AmChamps polaznici generacije 2019 okupili su se u Crowne Plaza hotelu, gde su započeli jednogodišnji edukativan program predavanjima „Razvoj karijere“ i „Upravljanje promenama“, a celodnevne aktivnosti su se završile druženjem iznenađenja – građenjem timskog duha kroz ples.

Živorad Vasić, generalni direktor InterContinental grupe i potpredsednik Delta Holdinga, je kroz primere iz svog ličnog i profesionalnog iskustva, učesnicima pokazao kako jedan put razvoj karijere može da izgleda, naglašavajući važnost sticanja znanja, neprestanog zalaganja i prepoznavanja životnih šansi. Objašnjavajući biznis izazove sa kojima se hotelska industrija susreće, rekao je da Crowne Plaza ima najveći procenat zadovoljstva zaposlenih, čak 98%, naglašavajući ulogu lidera u ostvarivanju kontinuiranih postignuća kompanije.

U okviru drugog dela programa, Aleksandar Seratlić, CEO kompanije SBB, prezentovao je osnove upravljanja promenama, naglasivši da promena predstavlja jedinu konstantu. Učesnicima je poručio da ostanu otvoreni za sve potencijalne promene, a da bi se donela prava odluka za uspešne korake u karijeri, neophodno je da poseduju optimalnu kombinaciju znanja i iskustva. Seratlić je istakao da je svoju karijeru gradio na promenama, te je u skladu sa tim, podelio sa učesnicima korisne savete o uspostavljanju i vođenju uspešne kompanije. Istakao je da je segment emotivnog udela u uticaju na prihvatanje promene vrlo veliki i najčešće potpuno neiskorišćen, a da je za dugoročnu održivost u karijeri potrebna sposobnost prilagođavanja i menjanja.

Za kraj, učesnici su, uz pomoć Darka Dožića iz Instituta Tango Natural naučili svoje prve tango korake i osnove dobre komunikacije i vođstva kroz ples.