Date: 08/02/2019

Generalna skupština AmCham Srbija 2019, 25. februar

Generalna skupština je centralni godišnji događaj Američke privredne komore u Srbiji, predstavlja mesto za razmenu ideja o trenutnom i budućem razvoju poslovnog okruženja u Srbiji i ove godine će se održati u Narodnom muzeju.

Generalna skupština Američke privredne komore je jedinstvena prilika koja će okupiti predstavnike kompanija članica AmCham-a, Ambasade SAD-a u Srbiji, predstavnike međunarodnih institucija, partnerskih asocijacija i medija.

Na događaju će biti predstavljeni rezultati koji su ostvareni u prethodnom periodu kroz Godišnji izveštaj za 2018. godinu, kao i planovi za 2019. godinu u oblasti regulatornih poslova i daljeg razvoja delovanja AmCham-a.

Na centralnom delu događaja, predstavnici AmCham kompanija članica izabraće na dvogodišnje mandate dva nova člana Upravnog odbora AmCham-a, a kandidati su:

Za poziciju sekretara blagajnika AmCham-a (jedna pozicija):
1. Biljana Bujić, KPMG
2. Bojan Žepinić, TPA Srbija


Za poziciju člana Upravnog odbora AmCham-a bez portfelja (jedna pozicija):
1. Dragan Lupšić, Coca-Cola HBC


Takođe, na Generalnoj skupštini biće objavljen dobitnik AmCham Leader in Change HERO 2019 nagrade koja odražava ključne vrednosti AmCham-a i ima za cilj da prepozna izuzetne pojedince, institucije ili neprofitne organizacije koje daju značajan doprinos napretku u svojoj stručnoj oblasti i pozitivno utiču na društvo i šire društvene tokove.