Date: 17/05/2019

Kompanija NCR počela izgradnju tehnološkog kampusa

Američka kompanija NCR je počela izgradnju tehnološkog kampusa u Beogradu u koji će investirati oko 90 miliona dolara.

Kada bude bio završen biće najveći u Evropi sa površinom od 30.000 kvadratnih metara i mogućnošću da primi veliki broj zaposlenih. Imaće dva sprata ispod zemlje za parking, prizemlje u kome će se nalaziti maloprodajni i ugostiteljski objekti i još sedam spratova poslovnog prostora. Useljenje u kampus trebalo bi da bude krajem 2020. ili početkom 2021. godine.

Prilikom obeležavanja početka radova na izgradnji kampusa, direktor korporacije NCR Majkl Hejford, istakao je da najveći broj radnika, više nego u svom sedištu u Atlanti, kompanija ima u Beogradu - oko 3.200. Ono što NCR čini velikom kompanijom nisu zgrade, već ljudi, rekao je čelnik američke kompanije: "To su zaposleni koje imamo, njihov entuzijazam, naporan rad, veštine koje su naučili u školi i set veštine koje će steći. I više od svega zbog njihove energije, posvećenosti, radne etike".

Kompanija NCR ima oko 34.000 zaposlenih i posluje u 180 zemalja. Kampus u Beogradu je drugi koji je u vlasništvu te američke kompanije, a prvi je u Atlanti gde joj je sedište.

Ambasador SAD u Beogradu Kajl Skot je podsetio da je korporacija NCR prisutna osam godina u Srbiji, a po njegovoj oceni američke firme u Srbiju privlače visokokvalitetna radna snaga, predvidljivost trgovinskih kretanja i podrška vlasti.