Date: 24/05/2019

Srđan Popov novi direktor kompanije Jadran

Novi direktor iza sebe ima blizu tri decenije iskustva kao rukovodilac, izvršni direktor, poslovni konsultant, mentor i projekt menadžer. Tokom karijere bavio se razvojem, restrukturiranjem i reorganizacijom poslovnih, proizvodnih i informacionih sistema i upravljanjem promenama.

Srđan Popov je diplomirani inženjer elektrotehnike, Magistar nauka menadžmenta i MBA. Govori engleski i francuski jezik i služi se nemačkim.

Poslovno iskustvo gradio je u različitim industrijama radeći kao generalni direktor u velikim poslovnim sistemima, proizvodnim i uslužnim preduzećima, kao što su Victoria Oil – fabrika ulja u Šidu, Veterinarski zavod Subotica i Jugoinspekt Novi Sad. Četrnaest godina je proveo na rukovodećim funkcijama u NIS-u, a na čelu Rafinerije nafte u Novom Sadu je vodio tim od 1.400 ljudi.

- Veliko mi je zadovoljstvo što sam započeo novo poglavlje u svojoj karijeri u kompaniji sa tradicijom dugoj skoro sedam decenija. Jadran je jedan od lidera na tržištu, ima jasnu viziju razvoja, kvalitetne stručnjake, veliki poslovni potencijal i zavidan rast obima poslovanja. Imamo odlične preduslove da se uz timski rad, dobru organizaciju i posvećenost svih zaposlenih potencijali iskoriste i da se unapredi operativno i finansijsko poslovanje. Fokus u narednom periodu će nam biti i razvoj organizacije i naših zaposlenih, a vodilja za kvalitetno pružanje usluga i dugoročan uspeh će ostati zadovoljstvo naših klijenata, zaposlenih i partnera u lancu snabdevanja – rekao je Popov.