Date: 11/06/2019

WineCham: Simfonija slaganja hrane i vina u pet stavova

Sedmo WineCham druženje održano je u Vinariji Jeremić

Po obilasku vinarije i barik sale gde su gosti upoznati sa teroarom Smederevskog vinskog regiona, i sortimentom i proizvodnim procesom, prisutnima se obratila Jelena Pavlović, predsednica u AmCham-a, istakavši zadovoljstvo što WineCham okupljanja doprinose promociji srpskog vinarstva.

Naglasivši da svako vino liči na svog proizvođača i predstavlja njegovu duhovnu i karakternu vrednost Slavoljub Saša Jeremić, vlasnik vinarije Jeremić, je upoznao goste sa višedecenijskom tradicijom vinarstava i vinogradarstva u porodici Jeremić, i u kratkim crtama objasnio meni uparivanja hrane sa pet vinskih etiketa proizašlih iz ovog smederevskog vinograda:

1. Tri vrste pršute & tri vrste sira - Paški sir, kozji sir odležao u crvenom vinu, domaći dimljeni sir & SONATA 2018 - Sauvignon Blanc

2. Pašteta od pačetine sa ren sosom i limunom uz bruskete i krem sir blanche & SONATA ICONE 2017 - Sauvignon Blanc fermentisano i odležalo u hrastovom buretu

3. Njoke sa taljata biftekom u sosu od tartufa & RONDO 2018 (rose)- Cabernet Sauvignon/Merlot/Malbec

4. Kaneloni u bolonjeze sosu & KANON 2016 - Merlot/Cabernet Sauvignon

5. Čoko-sfera od belgijske čokolade prelivena konjakom u plamenu & Merlot Terroire 2016

Događaj je organizovan u partnerstvu sa WineQ - Centrom vinske kulture.