Date: 16/07/2019

Schneider Electric potpisao sporazume o saradnji s fakultetima u Novom Sadu i Beogradu kako bi podržao talentovane studente

Schneider Electric, lider u digitalnoj transformaciji upravljanja energijom i automatizaciji, potpisao je Sporazum o saradnji sa Fakultetom tehničkih nauka iz Novog Sada i Elektrotehničkim fakultetom iz Beograda, čime će obezbediti podršku tokom školovanja za najtalentovanije studente.

Stipendije Schneider Electric-a će dati značajan doprinos savladavanju praktičnog znanja, ali će studentima pružiti i veoma važnu finansijsku podršku tokom školovanja. Rad na različitim projektima i mogućnost zaposlenja u kompaniji Shneider Electric DMS, nakon završenog fakulteta, dodatne su prednosti programa stipendiranja ove kompanije. Tokom svih nivoa obrazovanja, studenti imaju podršku iskusnih eksperata, kao i mogućnost učešća u radionicama i svim vrstama edukacije koju kompanija organizuje za svoje zaposlene, a zahvaljujući kojima će moći da unaprede svoje znanje i veštine, što će im biti od velikog značaja u građenju budućih karijera. Schneider Electric će, takođe, svim stipendistima omogućiti da rade na najboljoj opremi i na razvoju najuspešnijih softvera, uz konstantan mentorski program tokom trajanja stipendije.

“Najvažnija investicija je investicija u obrazovanje generacija koje dolaze. Uvek moramo imati na umu da će samo kvalitetno obrazovani mladi ljudi voditi naš svet. Schneider Electric je kompanija koja je poznata po opredeljenju da ulaže u znanje i u kvalitet obrazovanja širom sveta, kao i po unapređivanju uslova rada za svoje zaposlene. Iz posvećenosti tim ciljevima potekla je i inicijativa za stipendiranje najboljih studenata tehničkih fakulteta u Srbiji”, istakao je Frederik Abal, član Izvršnog odbora kompanije Schneider Electric nakon potpisivanja Sporazuma.

Schneider Electric DMS NS razvija softver ADMS zahvaljujući radu više od 800 inženjera, od kojih je većina s Fakulteta tehničkih nauka iz Novog Sada. Dekan tog fakulteta Rade Doroslovački je rekao da ta uspešna saradnja sa Šnajderom traje godinama i da je zato Novi Sad postao jedan od svetskih IT centara. Dekan Elektrotehničkog fakulteta iz Beograda Milo Tomašević je zahvalio kompaniji Šnajder elektrik što je prepoznala kvalitet obrazovanja njegovog fakulteta.

Schneider Electric DMS NS je i u proteklom periodu pružao podršku najboljim studentima tehničkih fakulteta. Kako bi se edukacija unapredila, Schneider Electric je otišao i korak dalje, pa tako već godinama zaposleni kompanije drže programe obuke za učenike osnovnih i srednjih škola u Srbiji.

Schneider Electric ulaganjem u edukaciju želi da doprinese razvoju IT struke u Srbiji, kao i transformaciji srpske industrije u digitalno doba. Zahvaljujući programima stipendiranja, Schneider Electric DMS NS je kompanija koja daje najveći broj univerzitetskih stipendija u zemlji, i na taj način je aktivni učesnik u stvaranju inovativne i moderne Srbije.