Date: 26/09/2019

Proglašeni finalisti AmChamps generacije 2019

Nakon osam meseci od početka AmChamps 6 programa, generacija 2019 dobila je svoje finaliste.

U polufinalnoj trci ovog jedinstvenog programa, pokrenutog sa idejom da kroz sinergiju akademskog i korporativnog sektora doprinese profesionalnom i ličnom razvoju mladih ljudi, učesnici su predstavili studiju slučaja na temu „Razvoj tržišta biljnih napitaka sa Adez proizvodima“, koju je obezbedila kompanija Coca-Cola Hellenic.

Od ukupno deset mentorskih parova koji su u polufinalu predstavljali svoje studije, žiri je imao zadatak da odabere tri tima koja će se u finalnom krugu i boriti za mesto pobednika. Naši ovogodišnji finalisti su:

1. Miloš Metlić (MSD) i Stefan Raičević (Pravni fakultet);
2. Marko Ćelić (UniCredit Bank) i Isidora Orlić (Ekonomski fakultet);
3. Ivana Ljubičić (Algotech) i Jovan Živaljević (Ekonomski fakultet).

Njih očekuje još jedan zadatak koji će im biti dodeljen od strane generalnih direktora MSD-a, UniCredit Banke i Algotech-a. Svi finalni parovi dobijaju vredne nagrade, pri čemu menadžer pobedničkog para dobija punu stipendiju Univerziteta Sheffield za pohađanje Executive MBA programa, a student punu stipendiju Univerziteta Sheffield za master studije u Solunu. Druga dva menadžera dobijaju polovinu stipendije za Executive MBA, a druga dva studenta polovinu stipendije za master.

Za naše članove žirija odabir AmChamps 6 finalista bio je veliki izazov. Imali su samo reči hvale za svih deset timova, a ovogodišnju generaciju, proglasili su jednom od najboljih sa kojima su imali prilike da se sretnu.
Ovogodišnji sastav žirija činili su: Vladimir Bošković, NCB Shopper Marketing Menadžer u kompaniji Coca-Cola Hellenic, Biljana Bujić, direktor poreskog odeljenja u kompaniji KPMG i sekretar blagajnik AmCham izvršnog odbora i Dr. Nikolaos Dimitriadis, regionalni direktor City Koledža Univerziteta Sheffield.