Date: 16/04/2020

Visa i Raiffeisen banka organizuju konkurs za podršku malim i srednjim preduzećima

Visa i Raiffeisen banka organizuju konkurs na kom će 50 malih i srednjih preduzeća u Srbiji dobiti besplatnu izradu onlajn servisa.

Dve finansijske institucije, Visa i Raiffeisen banka organizuju konkurs na kom će 50 malih i srednjih preduzeća u Srbiji moći da dobiju besplatnu izradu onlajn servisa, uz besplatno jednogodišnje održavanje stranice, kao i brojne druge pogodnosti.

Konkurs traje do 21. juna, a na njega mogu da se prijave pravna lica sa sedištem u Srbiji kojima je je internet prodavnica neophodna za dalji razvoj.

Pored izrade servisa, biće obezbeđene usluge profesionalnog fotografa i obrade fotografija proizvoda, uputstva i obuke za korišćenje same platforme za prodaju, obezbeđivanje i podešavanje SSL sertifikata, odnosno protokola za sigurnu razmenu podataka na sajtu i online prodaju, kao i SEO optimizacija sadržaja (prilagođavanje sadržaja za bolje pozicioniranje sajta na online pretrazi).

Ističe se da se poslovanje sve više prebacuje na internet, o čemu svedoči podatak da je onlajn kupovina u Srbiji zabeležila međugodišnji skok od 32,8 odsto 2019. godine, kao i da je oko 1,8 miliona građana kupovalo brojne proizvode na ovaj način.

"Zainteresovanost za online kupovinu raste iz godine u godinu, jer potrošači mogu na brz i efikasan način da nabave željene proizvode - iz udobnosti doma, u bilo koje doba dana ili noći. Firme koje nude e-trgovinu imaju priliku da smanje troškove i privuku nove kategorije potrošača, zahvaljujući jednostavnom pristupu širokom spektru roba i usluga”, rekao je generalni direktor kompanije Visa za Jugoistočnu Evropu Vladimir Đorđević.

On je naveo i da ovim projektom žele da podstaknu mala i srednja preduzeća da usvoje inovativne načine prodaje i tako unaprede svoje poslovanje.

„Mikro i mala preduzeća i preduzetnici su stub naše privrede, ali istovremeno i njen najosetljiviji deo, posebno u izazovnim vremenima kao što je ovo. Zato je banka želela da im pokaže da mogu da računaju i na ovaj vid pomoći, ne samo kroz zvanične mere podrške sektoru MSP, koji ćemo takođe podržati. Online prodaja je već dugo najbolji način za plasiranje proizvoda za različite sektore privrede, a u novim okolnostima u toku i nakon prestanka pandemije, njen udeo u ukupnoj prodaji će dodatno rasti", kazao je Petar Jovanović, zamenik predsednika Izvršnog odbora Raiffeisen banke.

Jovanović je ocenio da je važno da svi mali privrednici koji mogu iskoriste prednosti e-trgovine, odnosno što pre steknu neophodna znanja, veštine, ali i tehničku podršku za onlajn prodaju.

Učesnici u konkursu su obavezni da dostave sve informacije koje su zahtevane u formularu za učestvovanje na zvaničnoj stranici konkursa.