Godišnji edukativni program AmCham Srbija

AMCHAMPS – MLADI LIDERI PROMENA: GENERACIJA 2020

PRIJAVI SE ZA AMCHAMPS 007!

ZA STUDENTE

Ukoliko:
 • imaš do 25 godina i na III ili IV godini si redovnih ili na master studijama državnog Univerziteta u Srbiji
 • poseduješ takmičarski duh i pravi si timski igrač
 • želiš da upoznaš uspešne poslovne ljude i biznis zajednicu u Srbiji
 • stekneš poznanstva i prijateljstva koja će ti promeniti život
Prijavi se za #AmChamps007!

Svoj CV i motivaciono pismo ili video možeš poslati na amchamps@amcham.rs najkasnije do 8. decembra 2019. godine.

ZA MENADŽERE

Ukoliko:
 • radiš u jednoj od AmCham kompanija članica
 • imaš minimum godinu dana menadžerskog iskustva u rukovođenju ljudima ili projektima
 • imaš izražen liderski potencijal i takmičarski duh
 • želiš da usavršiš svoje mentorske sposobnosti
Prijavi se za #AmChamps007!

Potraži više informacija od svog HR-a ili direktora o postupku prijave za #AmChamps 007!

AmChamps – Mladi lideri promena je jedinstveni program profesionalnog usavršavanja koji je pokrenula Američka privredna komora u Srbiji (AmCham) u 2014. godini, sa idejom da kroz sinergiju akademskog i korporativnog sektora pomogne usavršavanju i razvoju mladih ljudi – lidera koji će voditi poslovnu zajednicu u Srbiji.

ŠTA nudi AmChamps?


 • mentorski rad
 • priliku za razmenu ideja, iskustava, dijalog i umrežavanje sa vodećim ljudima poslovne zajednice u Srbiji i stručnjacima iz sveta biznisa
 • sticanje novih praktičnih znanja i veština neophodnih za dalji profesionalni napredak
 • mogućnost pohađanja MBA i Master programa koje obezbeđuje Univerzitet Šefild
 • AmChamps sertifikat

KO SU UČESNICI?


AmChamps 007 će okupiti ukupno 50 odabranih učesnika – 25 studenta i 25 mladih menadžera. Studenti su na III ili IV godini osnovnih studija ili na postdiplomskim studijama državnih fakulteta iz Srbije i ne stariji od 25 godina. Predstavnici AmCham kompanija članica su uspešni mladi menadžeri, od 29 do 37 godina.

Na početku programa, na posebnom događaju brzog upoznavanja, učesnici će biti spojeni u parove (jedan student i jedan mladi menadžer), gde mladi menadžeri uzimaju ulogu mentora, a studenti ulogu njihovih mentija. Tokom čitavog trajanja programa njihov zajednički rad se prati i ocenjuje.

KAKO IZGLEDA PROGRAM?


Program se sastoji iz tri dela: Učenje & takmičenje (redovni deo), Studija slučaja (polufinale) i Projektni zadatak (finale).

Redovni deo – Učenje i takmičenje

Redovni deo čini serija predavanja, radionica i vannastavnih aktivnosti tokom kojih polaznici stiču nova znanja, usavršavaju poslovne veštine, stimulišu kreativno razmišljanje i samopouzdanje, a paralelno kroz rad u parovima, razvijaju mentorstvo i liderstvo. U toku ovog perioda menadžeri su u obavezi da omoguće studentima, svojim mentijima, praksu kod sebe kompaniji u trajanju od minimum dve radne nedelje, kako bi se iz prve ruke upoznali sa kompanijom mentora. Učesnici prikupljaju bodove za različite aktivnosti, a najboljih 10 parova, koji osvoje najveći broj bodova prelazi u narednu fazu – polufinale. Po završetku redovnog dela programa, pod uslovom da su bili prisutni na minimum 70% predviđenih aktivnosti, učesnici dobijaju sertifikate o uspešnom završetku programa.

Polufinale – studija slučaja

Deset najboljih parova dobija zadatak da tokom leta spremi studiju slučaja, koju obezbeđuje kompanija Coca-Cola Hellenic i svoj rad predstavi na polufinalnom događaju u septembru.

Dodatno, studenti polufinalisti dobijaju praksu u kompanijama članicama AmCham-a u trajanju od minimum mesec dana, dok menadžeri dobijaju mogućnost karijernog coaching-a sa specijalnim konsultantom.

Finale – projektni zadatak

Tri para koja najbolje pripreme i predstave studiju slučaja ulaze u finale. U tom trenutku, menadžeri od generalnih direktora svojih kompanija dobijaju novi projektni zadatak, koji zajedno sa studentima razvijaju pod mentorstvom tri člana Upravnog odbora AmCham-a. Parovi će tokom rada na projektu imati priliku da rade sa sva tri mentora koji će takođe evaluirati njihov rad. Par koji najbolje osmisli, pripremi i predstavi svoj projekat, po oceni mentora, će biti proglašen pobednikom programa.

RASPORED

Raspored AmChamps 2019 aktivnosti možete pogledati ovde.

BODOVANJE


U okviru redovnog dela programa, učesnici će prikupljati bodove za sledeće aktivnosti: dolaznost, zadatke (radionice, predavanja), projekat i organizaciju događaja– ukupno maksimalno 100 bodova po paru.

Dolaznost | maksimum 32 boda

Projekat | maksimum 20 bodova

Zadaci | maksimum 24 boda

Organizacija događaja | maksimum 24 boda

Negativni bodovi

NAGRADE


Finalisti dobijaju vredne nagrade. Kad je u pitanju pobednički par, menadžer dobija punu stipendija Univerziteta Sheffield za pohađanje Executive MBA programa, a student punu stipendiju Univerziteta Sheffield za master studije u Solunu. Druga dva menadžera dobijaju polovične stipendije za Executive MBA, a druga dva studenta polovične stipendije za master.

Takođe, posebnu nagradu dobija par koji najbolje pripremi projektni zadatak koji odredi PwC – PwC Mini MBA za menadžera i PWC tromesečna praksa za studenta.


KONTAKTI


Za sve dodatne informacije u vezi sa programom možete kontaktirati AmChamps TiM: Tinu Kostić i Milicu Samardžić putem mail-a amchamps@amcham.rs ili telefona 30 88 132, 063 344 160 i 060 04 94 679.

INSTAGRAM: @amchamps_serbia
#AmChamps #AmChamps007

TWITTER: @amchamserbia
#AmChamps #AmChamps007

FACEBOOK
: https://www.facebook.com/amchampsyoungleadersinchange