ŠTA JE AMCHAMPS LETNJA ŠKOLA

AmChamps Letnja škola, podržana od strane Banca Intesa, je jednonedeljni intenzivni edukativni program Američke privredne komore u Srbiji (AmCham), koji studentima omogućava sticanje znanja i veština koje im mogu pomoći da vešto savladaju prve izazove u modernom poslovnom okruženju, kako u slučaju da se odluče za korporativnu karijeru, tako i ukoliko izaberu da pokrenu sopstveni posao.


Škola je nastala kao jedan od potprojekata AmChamps – Young Leaders in Change programa sa idejom da veći broj studenata dobije priliku da iz prve ruke čuje lična i profesionalna iskustva i savete uspešnih poslovnih ljudi, koji će kroz predavanja i radionice pokušati da prenesu svoja znanja i najbolje prakse polaznicima škole.
Ovo iskustvo kreirano je da učesnicima pomogne da razumeju sopstvene prednosti i nedostatke, kao i da im omogući proširenje mreže poslovnih kontakata.

KO SU UČESNICI

21 ambiciozan student završnih godina osnovnih studija ili master studija Univerziteta u Beogradu, starosti do 25 godina. Tražimo učesnike koji su posvećeni izgradnji svoje karijere, željni znanja i spremni na izazove i razvoj.KAKO TO RADIMO

Sa jedinstvenim izborom predavača, AmChamps letnja škola pruža učesnicima priliku da uče od uspešnih ljudi - direktora, menadžera i trenera iz Banke Intesa i AmCham kompanija članica, dok će ulogu mentora u toku pripreme projekata preuzeti predstavnik Univerziteta Sheffield.

Interaktivna predavanja i radionice na različite poslovne teme biće održane u prostorijama Banke Intesa i AmCham-a.

Na početku programa učesnici će biti podeljeni u sedam grupa od po troje, kako bi od samog početka jačali timski duh koji će im biti potreban za uspešnu pripremu zajedničkog projekta, na temu Unapređenje odnosa sa klijentima, koji bi mogao da se primeni @Banca Intesa, nakon čega će, na završnom događaju, predstaviti svoje radove. Najbolji trio direktno se kvalifikuje za učešće u narednoj generaciji AmChamps – Young Leaders in Change programa.

Poster možete preuzeti ovde.

Raspored predavanja i radionica možete preuzeti ovde.

*Potrebno je da učesnici programa budu prisutni na minimum 80% predavanja i radionica kako bi se kvalifikovali za drugu fazu programa - izradu zadatka i dobijanje sertifikata o uspešnom završetku programa.

KAKO POSTATI UČESNIK

PRIJAVE U TOKU!

Ako vam se AmChamps letnja škola čini zanimljivom i mislite da biste se dobro uklopili u koncept programa, ne propustite da se prijavite - pošaljite nam svoj CV i kratak video klip (do 3 minuta), u kome ćete se predstaviti i objasniti zašto ste baš vi idealni kandidati za program. Prijavu možete poslati putem mail-a na amchamps@amcham.rs do 15. avgusta 2017. godine.

Najbolji kandidati će biti pozvani na intervju.

DATUM : 05/07/2021

AmChamps 2020 - Svečana dodela diploma

Učesnicima sedme generacije AmChamps programa svečano su uručene diplome za pohađanje programa. Ove godine je u redovnom delu programa učestvovalo 26 mentorskih parova - mladih menadžera iz AmCham kompanija članica, u ulozi mentora i studenata, kao mentija.

kliknite za više informacija

DATUM : 04/06/2021

Održano finale “AmChamps – Young Leaders in Change 2020”

Finale programa “AmChamps –Young Leaders in Change” okupio je tri mentorska para, koje čine mladi menadžeri i studenti, koji su se najviše istakli u višemesečnom procesu učenja kroz radionice, predavanja i izradu projekata. Pobednički tim sedme generacije programa su Milan Milošević, student Ekonomskog fakulteta i Mirjana Pavlović, ispred Banca Intesa.

kliknite za više informacija

DATUM : 02/12/2020

AmChamps 007 - Da li se lider rađa ili razvija?

Poslednja aktivnost u organizaciji učesnika rograma AmChamps 007 je bila panel na temu „Da li se lider rađa ili razvija?“. Odgovore na ovo pitanje su davali Marija Desivojević Cvetković, potpredsednica Delta Holdinga, Aleksandar Hangimana, managing partner Manpower Group i Andrija Gerić, odbojkaški as i master psihologije i NLP-a.

kliknite za više informacija

DATUM : 01/12/2020

AmChamps 007 - Biznis plan

Poslednja aktivnost za učesnike AmChamps 007 programa je bilo online predavanje „Biznis plan“. Ovu temu su AmChamps-ovcima bliže predstavili predstavnici kompanije MSD: Nebojša Škuljec, direktor, Nataša Jovanović, Busines Unit Lead, Sandra Marinković, External Affairs Lead, Jasmina Maksić, Business Unit Lead, Jelena Panić, Business Practice Manager, Ana Rokvić, Busines Unit Lead i Sandra Balić, HR Leader.

kliknite za više informacija

DATUM : 18/11/2020

AmChamps 007 - Razvoj karijere

U okviru edukativnog programa AmChamps 007, 18. novembra je održano još jedno online predavanje. Predavanje je bilo posvećeno razvoju karijere, a Žile Vasić potpredsednik Delta Holdinga i direktor InterContinental grupe je sa učenicima popričao o toj temi.

kliknite za više informacija