ŠTA

HResurs je jedinstveni tromesečni program mentorstva i profesionalnog usavršavanja zaposlenih u ljudskim resursima u javnom i privatnom sektoru, osmišljen na inicijativu Američke privredne komore u Srbiji (AmCham) i kabineta Predsednice Vlade Republike Srbije (Vlada RS), a pod pokroviteljstvom Nacionalne akademije za javnu upravu (Nacionalna akademija).

Cilj programa je profesionalni razvoj i razmena iskustava između države i privrede, koja će kroz sinergiju dve strane inspirisati promene u pristupu rukovođenju ljudskim resursima u državnoj upravi.

Program čini spoj različitih aktivnosti koje imaju za cilj osnaživanje liderskih veština učesnika, međusobno povezivanje i uspešan rad na zajedničkom zadatku.

KO

HRresurs će okupiti do 50 učesnika – do 25 zaposlenih na pozicijama rukovođenja organizacionim jedinicama za upravljanje ljudskim resursima iz različitih organa državne uprave (kao i zaposlenima na poslovima upravljanja ljudskim resursima) i do 25 profesionalaca iz oblasti ljudskih resursa iz kompanija članica AmCham-a, koji će biti spojeni u mentorske parove.

KAKO

Konkurs i selekcija

AmCham članovi – AmCham raspisuje konkurs, a selekciju kandidata vrši liderstvo HR Forum-a, predstavnici Nacionalne akademije i Vlade RS.

Zaposleni u državnoj upravi – Nacionalna akademija raspisuje konkurs, a selekciju kandidata vrše predstavnici Nacionalne akademije, Vlade RS i liderstvo HR Forum-a. Na konkurs se mogu prijaviti zaposleni u državnim organima – ministarstvima i organima uprave u sastavu ministarstava, koji su u stalnom radnom odnosu i koji radena poslovima iz oblasti ljudskih resursa.

Svečano otvaranje

Svečano otvaranje programa bi trebalo da okupi polaznike programa, rukovodioce sektora ljudskih resursa iz članica kompanija i najviše zvaničnike Vlade, Nacionalne akademije i AmCham-a. Nakon uvodnih obraćanja sledi sesija brzog upoznavanja, kada će učesnici biti spojeni u mentorske parove (predstavnik ministarstva – predstavnik AmCham-a).

Program


Redovni deo programa čini set aktivnosti – mentorstvo, radionice, rad na zajedničkom projektu – u kojima učestvuju svi mentorski parovi. Pored ovoga, na svakih mesec dana, učesnici će imati priliku da se sastanu sa rukovodiocima direktno nadređenim menteejima, kako bi ih izvestili o statusu projektnog zadatka, kako bi mogli da daju svoj doprinos projektu.

Mentorstvo

Međusobno prenošenje znanja i razmena iskustava rada u ljudskim resursima, uključujući tu i povremeno boravak na radnom mestu mentora/mentee-a. Fokus mentorskog rada će biti na analizi trening potreba. Ukupno vreme mentorskog rada treba da bude minimum 20h, a na učesnicima je da odrede tempo zajedničkog rada.

Radionice

  • Uvodna radionica – Upoznavanje sa načinom funkcionisanja ljudskih resursa u državnoj upravi i analiza potreba za stručnim usavršavanjem
  • Mentorstvo
  • Inovacije u osmišljavanju i sprovođenju treninga (gamefication)
  • Vođenje fokus grupa
  • Različite perspektive upravljanja ljudskim resursima
  • Strateško pozicioniranje ljudskih resursa
  • Analiza podataka (statistika, excel)
Rad na zajedničkom zadatku

Svaki par treba da izradi analizu trening potreba jednog odeljenja (meke veštine i kompetence), iz institucije iz koje dolazi mentee – na početku programa će mentor i mentee zajednički odlučiti o kom odeljenju se radi. Na završnom događaju biće predstavljeni izveštaji o utvrđenim potrebama (slobodna forma – film, ppt, word i td.)

KAD

25. septembar
Svečano otvaranje programa: brzo upoznavanje & uparivanje

28. septembar
Radionica: Mentorstvo – Nacionalna akademija

03. oktobar
Radionica: Upravljanje ljudskim resursima u državnoj upravi i analiza potreba za stručnim usavršavanjem – Nacionalna akademija

24. oktobar
Radionica: Vođenje fokus grupa – UniCredit Banka
Radionica samo za mentee-s: Analiza podataka (statistika, excel) – Nacionalna akademija

15. novembar
Radionica: Inovacije u osmišljavanju i sprovođenju treninga (gamefication) – Philip Morris Services

05. decembar
Radionica: Različite perspektive upravljanja ljudskim resursima
Panel: Strateško pozicioniranje ljudskih resursa

14. decembar
Završni događaj: predstavljanje zadataka & dodela diploma

* Datumi su podložni promenama

PRIJAVLJIVANJE

Zaposleni u ljudskim resursima kompanija članica AmCham-a, mogu se prijaviti za učešće u programu do 7. septembra 2018.godine COB. Prijavni formular i CV poslati na info@amcham.rs.

Dodatne informacije:
Milica Samardžić
Menadžer za regulatorne poslove i edukaciju
samardzic@amcham.rs
+381 11 30 88 132