Date: 06/11/2017

Sastanak sa ministrom za zaštitu životne sredine

Predstavnici AmCham Odbora za zaštitu životne sredine i AmCham kancelarije su 6. novembra imali sastanak sa ministrom za zaštitu životne sredine, gospodinom Goranom Trivanom i njegovim saradnicima.

Predstavnici AmCham-a su upoznali ministra Trivana sa agendom Odbora za zaštitu životne sredine, fokusirajući se na oblast upravljanja otpadom i otpadnim vodama i izrazili zainteresovanost da se aktivno uključe u proces unapređenja regulatornog okvira. Ministar se zahvalio AmCham-u na konstruktivnim predlozima i otvorenosti za saradnju, naglašavajući da je glas privrede i privatnog sektora neophodan u dijalogu o daljem razvoju politike životne sredine i ujedno upoznao prisutne sa planovima Ministarstva za naredni period.

Ministar je izjavio da će prioritet Ministarstva u narednom periodu biti restrukturiranje postojeće organizacione strukture, izgradnja kapaciteta, pre svega kroz zapošljavanje novih ljudi i jačanje inspekcijskog nadzora. Što se tiče otvaranja Poglavlja 27, ministar je napomenuo da će se sa ovim procesom krenuti u onom trenutku kada svi relevantni propisi i infrastruktura budu pripremljeni, a u cilju postavljanja dobrih početnih pozicija za proces pregovora.

Prisutni su se dogovorili o nastavku saradnje na operativnom nivou, koja će uslediti odmah po imenovanju svih pomoćnika ministara i načelnika različitih sektora.