Date: 22/11/2018

Proslava Dana zahvalnosti

Predstavnici AmCham kompanija članica i Ambasade SAD-a u Srbiji obeležili su praznik u duhu darivanja.

Događaj je otvorio Igor Lončarević, partner u kompaniji KPMG i član AmCham Upravnog odbora, pozdravivši prisutne: ‚‚Ovaj praznik posvećen je porodici i prijateljima i uzajamnoj brizi i harmoniji. AmCham porodica je radna porodica, ali i porodica koja deli zajedničke vrednosti i spremna je da pruži podršku članovima porodice i podeli sreću za sve uspehe i napredak svakog njenog člana.“

Živorad Vasić, direktor hotela Crowne Plaza i kodomaćin događaja je objasnio kulturnu i gastronomsku tradiciju praznika citirajući način na koji su praznik doživljavali i opisivali istaknute ličnosti američkog društva.

Svečana večara je održana u restoranu Prime, Crowne Plaza hotela, uz podršku kompanija Delta DMD, Gala voda, BIP i Tikveš.

Zorica Mihajlović, članica AmCham Upravnog odbora i predstavnica Ambasade SAD u Srbiji i Igor Lončarević su obeležili početak svečane večere tradicionalnim sečenjem ćurke, koja je služena sa prelivom od brusnice.

Najmlađi članovi su uživali u druženju i dečijim igricama, a imali su i zadatak da napišu zbog čega su zahvalni.

U duhu darivanja, tokom večere organizoivano je dobrotvorno prikupljanje sredstava za podršku Uruženju Svitac, koje se zalaže za afirmaciju dečjeg stvaralaštva i okuplja decu sa smetnjama u razvoju promovišući njihove talente. Prikupljeno je RSD 100.000,00.