Date: 26/12/2018

Svečano završen HResurs program mentorstva u saradnji sa Nacionalnom akademijom za javnu upravu

HResurs – tromesečni program mentorstva u oblasti ljudskih resursa u saradnji AmCham-a i Nacionalne akademije za javnu upravu, svečano je zatvoren 26. decembra.

Na prvom delu događaja, mentorski parovi – HR menadžeri AmCham kompanija članica i predstavnici kadrovske službe iz različitih sektora državne uprave, predstavili su analizu trening potreba organizacione jedinice u okviru državnog organa, sa ciljem da prezentovani model dalje bude korišćen za usavršavanje ostalih organizacionih jedinica u datom državnom organu. Učesnici programa su naglasili da su prvi put imali priliku da budu deo programa koji ima za cilj uspostavljanje saradnje privatnog i državnog sektora, a da su upoznavanje, razmena iskustva i umrežavanje na ovom jedinstvenom programu bili dragoceni. Predstavnici oba sektora su izrazili da im je HResurs program, pored svih relevantnih novih znanja u oblasti ljudskih resursa, doneo i motivaciju i želju za dodatnim usavršavanjem ličnog profesionalnog razvoja.

Predstavnica AmCham kompanije članice, Manpower, Verica Mićunović, na drugom delu događaja predstavila je online platformu – eLearning. Učesnici programa iz državnog sektora dobili su mogućnost da u naredna tri meseca usavrše znanja ljudskim resursima koristeći platformu besplatno.

Dražen Maravić, direktor Nacionalne akademije za javnu upravu je predstavnicima privatnog sektora predložio da budu deo sekcije „Top Mentori“, u okviru nedavno uspostavljenog sajta Nacionalne akademije za javnu upravu.

Učesnicima i prisutnima na svečanom zatvaranju obratila se i Mia Pešić, predsedavajuća AmCham HR foruma i istakla da iako je realizacija ideje ovog programa trajala više od 6 meseci, da je projekat premašio sva očekivanja, što sa aspekta organizatora, što sa aspekta učesnika, kao i da je uspostavljena sinergija javnog i privatnog sektora neprocenjiva.