Date: 29/03/2021

Predstavnici AmCham kompanija sa polaznicima kursa “Veštine upravljanja karijerom”

Predstavnici AmCham kompanije članica su na online događaju u organizaciji Centra za razvoj karijere i savetovanje studenata Univerziteta u Beogradu pružili su podršku studentima u preuzimanju odgovornosti u svom budućem karijernom razvoju

Cilj kursa “Veštine upravljanja karijerom” predstavlja jedan od modula u širem godišnjem program Centra za razvoj karijere i savetovanje studenata. Studenti završnih godina osnovnih studija, master akademskih ili doktorskih, imali su priliku da se sa predstavnicima kompanija pripreme za uključivanje u tržište rada kroz simulacije za interjvu, kao i diskusiju o kvalitetnoj radnoj biografiji i motivacionom pismu.

Predstavljajući AmCham Izvršnu kancelariju, Branislav Valent je kroz simulaciju intervjua polaznicima kursa objasnio kako funkcioniše proces regrutacije prijavljenih studenata na praksu za poziciju Communications Intern u AmCham-u. AmCham više od 15 godina sarađuje sa Centrom za razvoj karijere na programima koji su namenjeni pripremi studenata za ulazak na tržište rada: Upoznaj biznis iz prve ruke i Kadar da budem kadar, a u poslednjih osam godina AMCHAMPS. Takođe, AmCham Srbija je u saradnji sa Centrom angažovala preko 70 studenata praktikanata kao deo tima na različitim praktikantskim pozicijama: komunikacije, administracija, edukacija, regulatorna pitanja. Valent je studentima opisao proces intervjuisanja prijavljenih kandidata i kandidatkinja za ovu poziciju i dao važne savete iz ugla praksodavca. “Ukoliko na intervjuu za praksu ili posao dobijete pitanja otvorenog tipa, potrudite se da na njih odgovorite otvoreno i iskreno, ovakva pitanja vam omogućavaju da se predstavite u najboljem svetlu i tako ostavite jedinstven utisak na praksodavca ili poslodavca”, zaključio je Valent na samom kraju simulacije interjvua.

U nastavku događaja simulacije intervjua su održali i predstavnici AmCham kompanija članica AstraZeneca, Bambi, Delta Holding, Hemofarm i NIS, posle kojih su svi intevjueri u zajedničkom panelu sa studentima dali važne savete za budući karijerni razvoj i uključivanje na tržište rada, i ohrabrili sve da se prijave na otvorene programe prakse u ovim kompanijama.