Date: 04/06/2021

Održano finale “AmChamps – Young Leaders in Change 2020”

Finale programa “AmChamps –Young Leaders in Change” okupio je tri mentorska para, koje čine mladi menadžeri i studenti, koji su se najviše istakli u višemesečnom procesu učenja kroz radionice, predavanja i izradu projekata. Pobednički tim sedme generacije programa su Milan Milošević, student Ekonomskog fakulteta i Mirjana Pavlović, ispred Banca Intesa.

“AmChamps –Young Leaders in Change“ je obrazovni program namenjen studentima završnih godina Univerziteta u Srbiji, kao i mladim menadžerima u kompanijama članicama AmCham-a. Sedmi put zaredom, AmCham je učesnicima omogućio radionice, predavanja, redovne konsultacije sa predstavnicima kompanija u cilju karijernog usavršavanja 25 odabranih studenata i 25 mladih menadžera najuspešnijih kompanija u Srbiji. Učesnici AmChamps jednogodišnjeg programa prošli su kroz izazovnu godinu zbog pandemijskih okolnosti. Ipak, finalisti su istakli da ih to nije sprečilo da zajedno sa mentorima dođu do novih znanja i poslovnih umeća, što pokazuju i njihovi projekti koje su prezentovali na finalu.

Tri tima koja su prošla u finale činilisu Milan Milošević, student Ekonomskog fakulteta i Mirjana Pavlović, ispred BancaIntesa; Sonja Subošić, studentkinja Fakulteta organizacionih nauka i Danijel Stojanović, ispred OTP Group; i Danilo Bajić, student Ekonomskog fakulteta i Jelena Banduka Dugalić, ispred Philip Morris International. Članovi ovogodišnjeg žirija bili su Milana Jević Gledović, VP Legal Affairs&AssetProtection u Delhaize Srbija; Borislav Miljanović CEO of Represent System i Svetoslav Atanasov, generalni direktor Coca Cola HBC Srbija.

“Godina za nama je bila izazovna za AmChamps program. Iako online program učesnicima nije pružio priliku da ostvare interakciju uživo, verujemo da smo zajedničkim snagama uspeli da realizujemo sve delove programa u vanrednim okolnostima.”, istakla je Tina Kostić ispred AmCham-a.

Parovi su prezentovali svoje finalne projekte, na osnovu čega ih žiri ocenio i doneo odluku. Predstavnici žirija istakli su da je finale bilo veoma interesantno, posebno zbog toga što su sva tri prezentovana projekta bila različita. Proglašeni pobednički tim sedme generacije programa su Milan Milošević, student Ekonomskog fakulteta i Mirjana Pavlović, ispred BancaIntesa.

Projekat pobedničkog tima predstavio je FinTech, industriju koja rapidno transformiše poslovanje, kao i potencijalne načine za njegovu implementaciju u Srbiji. Pored toga, pobednički tim je istakao i rezultate istraživanja iz ove oblasti, trendove i prakse banaka i konglomerata koji uspešno kombinuju tehnologiju i finansijske usluge.

Pobedici AmChamps programa su dobitnici punih stipendija za Executive MBA (menadžer), odnosno Master studije York Univerziteta (student), dok su ostali finalisti, svojim učešćem u ovoj fazi takmičenja, obezbedili polovične stipendije za programe namenjene i menadžerima i studentima.

Za video snimak događaja, pratite sledeći link.