Date: 28/06/2021

Online konferencija “Oblikujmo digitalnu budućnost“ u organizaciji Banca Intesa

U saradnji sa matičnom grupom Intesa Sanpaolo, Banca Intesa organizovala je online konferenciju „Oblikujmo digitalnu budućnost“.

Događaj je putem Zoom platforme okupio gotovo 1.000 klijenata, privrednika i partnera banke, dok su ugledni stručnjaci i lideri naših najvećih kompanija, kao i visoki predstavnici Intesa Sanpaolo i Banca Intesa, imali prilike da uživo razmene svoja iskustva i razmišljanja na temu četvrte digitalnu revolucije i digitalne budućnosti iz perspektive različitih sektora. Cilj konferencije je bio da skrene pažnju stručne javnosti na važnost podizanja stepena digitalizacije u različitim sektorima domaće privrede na viši nivo, na stvaranje sinergije između različitih industrija u pogledu digitalnog razvoja, na faktore koji utiču na procese ubrzanog tehnološkog napredka i njegov uticaj na kvalitet života, kao i unapređenje ukupnog korisničkog iskustva u svim sferama.

Konferenciju je otvorila Draginja Đurić, predsednik Izvršnog odbora Banca Intesa koja je istakla značaj digitalne transformacije u svim sferama života, dok je Darko Popović, član Izvršnog odbora najavio nove trendove u svim segmentima u kojima bankarstvo ima ulogu u našim životima. „Želimo korisničko iskustvo da izmestimo iz tradicionalnog poimanja bankarstva jer smo svesni da naša konkurencija u budućnosti nisu isključivo banke već sve tehnološke kompanije koje kreiraju dobra korisnička iskustva i samim tim podižu lestvicu klijentovih očekivanja. U meri u kojoj budemo uspešni u integrisanju sa drugim partnerima i pokažemo razumevanje ovog ekostistema, bićemo i uspešni kao banka prvog izbora svojih klijenata.“, istakao je Darko Popović.

braćajući se na konferenciji u ime Intesa Sanpaolo, Luigi Fuzio (Luiđi Fucio), direktor Sektora za stanovništvo i Wealth Management, u Diviziji internacionalnih banaka članica Intesa Sanpaolo, osvrnuo se na činjenicu da je ubrzan razvoj digitalnih tehnologija podstakao suštinske izmene. „Moderni klijenti imaju sve veća očekivanja, konkurencija je sve inovativnija a tradicionalni biznis model nije dovoljno fleksibilan da donese očekivane rezultate u eri promena. Kako bi odgovorile na rastuće zahteve klijenata banke moraju da pronađu idealan balans između digitalnog poslovanja i fizičkog prisustva, na taj način obezbeđujući efikasnost ali i prednost ljudskog kontakta”.

Konferenciju „Oblikujmo digitalnu budućnost“ svojim izlaganjem zatvorio je Marc Randolph, jedan od osnivača Netlix-a, globalno uspešne i prisutne online stramning platforme. Kao izvršni direktor i član Upravnog odbora, tokom njegovih 8 godina rada u kompaniji imao je centralnu ulogu u njihovoj transformaciji iz male kompanije za najam DVD filmova u tržišnog giganta sa desetinama miliona oduševljenih pretplatnika. Iako najpoznatiji po pokretanju Netflix-a, Markova preduzetnička karijera zapravo traje više od četiri decenije. Osnivač je više uspešnih start-upova, mentor mnogim preduzetnicima u usponu, uključujući suosnivače kompanije Looker Data koja je nedavno prodata Google-u za 2,6 milijardi dolara.. Autor je nedavno objavljenog međunarodnog bestselera “That Will Never Work, Birth of Netflix i Amazing Life of a Idea”. Mark zaista veruje da ne postoji loša ideja i zato je mnogo puta bio angel investor pružajući finansijsku podršku malim startupovima ili preduzetnicima.