Date: 19/08/2021

Eurobank i Direktna Banka donirale 50.000 evra srpskim vatrogascima

Predsednica Izvršnog odbora Direktne Banke je prilikom uručivanja donatorskog čeka istakla da je društveno odgovorni karakter prve zajedničke akcije, koju Eurobank i Direktna Banka realizuju sa ciljem da podrže najbolje i nagrade hrabrost i istrajnost.

Eurobank i Direktna Banka, koje su početkom jula najavile sporazum o spajanju i strateškom partnerstvu, čime će dostići tržišno učešće od preko 6,5%, donirale su 50.000 evra pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova, kao podršku za 52 pojedinca iz Sektora za vanredne situacije, Helikopterske jedinice MUP i medicinskog tima, koji su pomogli svojim grčkim kolegama u gašenju požara koji više od nedelju dana bukte širom ove zemlje.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin zahvalio se vatrogascima – spasiocima, pripadnicima Helikopterske jedinice i medicinskog tima u ime Republike Srbije. „Nagrada koju ste dobili je nagrada zahvalnosti koju niste tražili i očekivali. Niko od vas nije pošao na ovaj zadatak pitajući šta će dobiti, koliko će ostati, da li će to biti pretnja za njega, njegovo zdravlje, porodicu. Niko od vas nije pitao, da li će biti nagrađen. Čim ste stigli ušli ste u borbu sa vatrenom stihijom“, rekao je ministar.