Date: 05/10/2021

Lansirana osma generacija - „AmChamps mladi lideri promena“

U programu učestvuje 25 studenata osnovnih i postdiplomskih studija sa državnih univerziteta i isto toliko mladih menadžera iz kompanija članica AmCham-a.

Osmi po redu ciklus programa „AmChamps mladi lideri promena“ zvanično je otvoren u ponedeljak. U narednih godinu dana, mentorski parovi student-menadžer će zajedno raditi na poboljšanju sopstvenih znanja, poslovnih kontakata i mentorskih veština, a kako je program takmičarskog karaktera za najbolje učesnike obezbeđeno je pohađanje MBA i Master programa koje obezbeđuje Univerzitet York City College, European Campus.

Učesnicima su, u ime Američke privredne komore, dobrodošlicu poželele rukovidioci programa, Milica Samardžić, menadžer za regulatorne poslove i edukaciju i Tina Kostić, Menadžer za finansije i pitanja članstva, nakon čega je usledila sesija brzog upoznavanja, gde su studenti i menadžeri imali po 4 minuta da se predstave jedni drugima. Na osnovu utisaka tokom upoznavanja i ocena koje su davali svakom ponaosob, i međusobne kompatibilnosti, matematički algoritam odredio je optimalne, do idealne mentorske parove.

Povodom otvaranja programa osmog ciklusa edukativnog programa, Vera Nikolić Dimić, izvršna direktorka Američke privredne komore u Srbiji izrazila je uverenje da je prepoznavanje potencijala mladih kao i omogućavanje njihovog napredovanja jedan od preduslova za razvoj srpske ekonomije. ”Već osmu godinu po redu odabranim učesnicima našeg programa AmChamps pružamo baš takve prilike. Uz znanje i podršku mentora, tokom godinu dana zajedničkog rada, imaće priliku za razmenu ideja, iskustava, dijalog i umrežavanje sa vodećim ljudima poslovne zajednice u Srbiji i stručnjacima iz sveta biznisa. Unaprediće svoje veštine, imaće jasniju sliku o biznis zajednici i biće spremni da u okviru nje preuzmu liderske pozicije“, istakla je ona.