Date: 29/09/2021

Objavljen novi Izveštaj Hemofarma o održivom razvoju za 2020. godinu

U novom izveštaju predstavljeno poslovanje i održivost kompanije tokom pandemije

Kompanija Hemofarm predstavila je novi izveštaj pod nazivom „Sa nama život pobeđuje“ sa ciljem da se ilustruju parametri poslovanja i održivosti tokom 2020. godine. Izveštaj pokazuje da je tokom godine koja je prošla u znaku pandemije, Hemofarm uspeo da ostvari rekordnu proizvodnju i osigura snabdevanje najkvalitetnijih lekova svih tržišta na kojima Štada posluje.

Hemofarm ponosno ističe da je istrajao na liniji održivog razvoja, i to sačuvavši zdravlje i poverenje uz poštovanje odgovornog odnosa prema resursima i okruženju. „Najvažnije od svega, uspešno smo odbranili zdravlje društva. Ličnim primerom smo pokazali šta znači odgovorno poslovanje u kriznim vremenima, a održivi razvoj je upravo zato bitan – on, pre svega, znači odgovornost prema zaposlenima, društvu i zajednici“, istakao je dr Ronald Zeliger, generalni direktor Hemofarma.

U pogledu poslovnih rezultata, izveštaj pokazuje da je 83% proizvoda upakovano u ambalažu od recikliranog kartona, lansirano je 17 novih brendova i donirano 110 monitora za praćenje stanja pacijenata. Kada je o zaposlenima reč, obezbeđena je posebna stimulacija za one koji rade u zonama pojačanog rizika, realizovane su brojne interne i eksterne obuke i edukacije a projekat “Zajedno možemo sve” pružio im je podršku u očuvanju mentalnog zdravlja.

Novi Hemofarmov Izveštaj o održivom razvoju dostupan je na sledećem linku.