Moderator ovog događaja bila je Tatjana Krasulja, potpredsednica ljudskih resursa u kompaniji Delhaize, koja je otvorila Forum i pozdravila sve prisutne. Dragana Smolović, direktorka HR-a i organizacionog sektora u Banca Intesa-i objasnila je na koji način je razvoj tehnologije uticao na bankarstvo i kako se njihovi klijenti prilagođavaju promenama. Istakla je da postoji veliki broj korisnika njihove mobilne aplikacije, koja se najviše upotrebljava za plaćanje računa. Napomenula je i da online banking polako „izlazi iz mode“ i da sve više klijenata vrši bankarske radnje upravo preko aplikacije, koja zapravo približava bankare klijentima i pomaže im da bolje i dublje uđu u suštinu problema.
Sanja Koleska, Senior HR koordinatorka u kompaniji Deloitte, fokusirala se na godišnju studiju njene kompanije u kojoj su istraživali ponašanje Milenijalsa u poslovnom svetu i napravili poređenje između njih i tzv. baby-boomersa. Istakla je da su starije generacije na drugačiji način shvatale koncept rada, te da su imali mnogo veći strah od gubitka posla, kao i da su bili istrajniji. Milenijalsi, na koje se posmatra kao na digitalnu generaciju jer su online 24/7, brzo uče i usvajaju nova znanja ali im sa druge strane treba više dinamike i zbog toga neretko veoma brzo odustaju od jednog zanimanja i usmeravaju se na nešto potpuno drugačije. Oni veoma cene timski rad, adaptibilni su i veoma brzo se navikavaju na promene, za sebe smatraju da su komunikativni i veoma dobri u samoorganizaciji. Istakla je da je najveći izazov kompanija na koji način da ih privuku a onda i zadrže, kao i da je njima visina plate na drugom mestu, dok većina navodi mogućnost unapređenja i profesionalni razvoj kao primarne motive za zaposlenje.
Treća panelistkinja, Danijela Trkulja, govorila je o IT revoluciji, o njenom značaju i kako je ona umnogome preoblikovala opis posla HR-ova. Istakla je da je ona donela pregršt noviteta u poslovni svet, kao recimo fleksibilno radno vreme i ne pridavanje značaja dress code-u. Takođe je navela da sve više primećuje zastupljenost mešovitih timova i istakla da je to veoma važno, kako bi se postigla diversifikacija i razmena različitih mišljenja i ideja. Za kraj se diskutovalo o tome koji su načini da se izmeri zadovoljstvo zaposlenih. Publika je učestvovala u diskusiji gotovo u istoj meri kao i panelistkinje, a moderatorka je zatvorila događaj pozvavši sve prisutne na neformalan, wine&cheese koktel.