Kodomaćini događaja, predsednik Centra vinske kulture, Vladimir Stojić i predsednik Udruženja vinara Šumadija, Veselin Despotović, pozdravili goste i upoznali ih sa Impuls Wine projektom, tradicijom vinarstva i vinogradarstva u šumadijskoj vinskoj regiji, i posebno opisali sortni sastav, arome i tehnologiju pravljenja svakog predstavljenog vina.
Pozdravljajući goste uz vinsku zdravicu, predsednica AmCham-a, Jelena Pavlović se zahvalila WineQ na dugogodišnjem partnerstvu.
Na senzacionalnoj šumadijskoj predstavi uparivanja vina i hrane u pet činova predstavljeni su:
Vinarija DE LENA, Lipovac, Topola – vino „70:30“ 2017 (Sauvignon Blanc, Semilon), upareno sa mariniranim kozjim sirom u maslinovom ulju i ruzmarinu sa sušenim paradajzom, maslinama, mirođijom i bosiljkom
Podrum STARI HRAST, Žirovnica, Kragujevac – vino CHARDONNAY 2017 upareno sa rižotom sa piletinom uz miks divljih pečuraka, maslac, kari, limunovu travu, parmezan i peršun
Udruženje vinara ŠUMADIJE, Oplenac, Topola – vino ŠUMADIJSKA RUŽICA 2016 (Prokupac 85%, Merlot 10%, Cabernet Sauvignon 5%), upareno sa Pate od lososa na bagetu sa crnim susamom, sa prelivom od malina
Vinarija DESPOTIKA, Vlaški do, Smederevska Palanka – vino ZMAJEVITI 2016 (Prokupac 100%), upareno sa Karamelizovanim svinjskim rebarcima u BBQ sosu sa aromatizovanim krompirom
KRALJEVSKA VINARIJA, Oplenac, Topola – vino SUVEREN 2015 (Cabernet Sauvignon 100%, barrique), upareno sa junećim ramstekom u biber sosu, grilovanom crvenom parikom sa suvom šljivom