Naglasivši da svako vino liči na svog proizvođača i predstavlja njegovu duhovnu i karakternu vrednost Slavoljub Saša Jeremić, vlasnik vinarije Jeremić, je upoznao goste sa višedecenijskom tradicijom vinarstava i vinogradarstva u porodici Jeremić, i u kratkim crtama objasnio meni uparivanja hrane sa pet vinskih etiketa proizašlih iz ovog smederevskog vinograda:
1. Tri vrste pršute & tri vrste sira – Paški sir, kozji sir odležao u crvenom vinu, domaći dimljeni sir & SONATA 2018 – Sauvignon Blanc
2. Pašteta od pačetine sa ren sosom i limunom uz bruskete i krem sir blanche & SONATA ICONE 2017 – Sauvignon Blanc fermentisano i odležalo u hrastovom buretu
3. Njoke sa taljata biftekom u sosu od tartufa & RONDO 2018 (rose)- Cabernet Sauvignon/Merlot/Malbec
4. Kaneloni u bolonjeze sosu & KANON 2016 – Merlot/Cabernet Sauvignon
Događaj je organizovan u partnerstvu sa WineQ – Centrom vinske kulture.